Kolumni Saiko äänellä mitään? – "Teemme rakentavaa yhteistyötä koalition kanssa aina silloin, kun tavoitteemme ovat yhteneväiset"

Tampereella käytiin koalitioneuvottelut, jotka tietyssä mielessä vastaavat eduskuntavaalien jälkeisiä hallitusneuvotteluita.

Perussuomalaiset olivat kuntavaalien suurin voittaja. Valtuutettujen määrämme kasvoi Tampereella 2,5-kertaiseksi, kymmeneen valtuutettuun. Me olimme valmiita vastuunkantoon. Mutta meidät jätettiin koalition ulkopuolelle, koska jotkut puolueet eivät halunneet meitä mukaan pöytiin, joissa päätöksiä tehdään.

Saiko perussuomalaisten äänestäjä äänellään sitten yhtään mitään? Varmasti sai. Neuvotteluryhmämme, johon kuului valtuustoryhmästämme lisäkseni Aarne Raevaara, Marika Puolimatka ja Erkki Seppänen, kävi menestyksekkäät neuvottelut pormestariohjelmasta.

Myötävaikutimme vahvasti siihen, että Tampere suhtautuu kriittisesti kasvavaan velanottoon ja pidättäytyy toistaiseksi veronkorotuksista. Että Tampereelle ei tule tietulleja tai ruuhkamaksuja. Että kaupungin henkilökunnan työhyvinvointiin ja työkykyyn panostetaan. Että koulukiusaamiselle tulee nollatoleranssi. Että Tampereen vesilaitosta ei myydä Carunan tapaan kasvottomien sijoittajien rahasammoksi. Että teollisten työpaikkojen arvo tunnustetaan. Että kaupunki panostaa perhehoitomalliin, veneilyyn, Teiskon luontomatkailuun, yritysystävällisyyteen, paikallistalouteen, Tampere-Pirkkala-lentoasemaan, 9-tien perusparannukseen, Vaitinaron eritasoliittymään, lähijunaliikenteeseen ja Teiskon Nyssen tasatariffiin.

Ilman perussuomalaisia pormestariohjelmassa saattaisi olla mainintoja paperittomille tai laittomasti maassa oleville tarjottavista ilmaisista palveluista, kadunvarsipysäköinnin vähentämisestä tai vaikkapa intersektionaalisesta feminismistä.

Edistämme koalition ulkopuolelta meille edullisia pormestariohjelman kirjauksia. Ja teemme rakentavaa yhteistyötä koalition kanssa aina silloin, kun tavoitteemme ovat yhteneväiset.

Teemme rakentavaa yhteistyötä koalition kanssa aina silloin, kun tavoitteemme ovat yhteneväiset.

Nyt on tietysti myös paikka maltilliselle, asialliselle ja selkeälle oppositiopolitiikalle.

Kiitos arvokkaista äänistänne.

kirjoittaja on Tampereen Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut