Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Onko liikkuminen Hämeenkadulla turvallista? – "Tampereen seudun Näkövammaiset ilmaisee huolensa Hämeenkadun turvallisuudesta"

Tampereen seudun Näkövammaiset ilmaisee huolensa Hämeenkadun turvallisuudesta, joka on kokenut ison heikennyksen remontin myötä. Katu on tarkoitettu kaikille eri tavoin liikkuville niin jalankulkijoille, pyöräilijöille, kuin autoillekin.

Joukossa liikkuu myös näkövammaisia, sekä sokeita, että heikkonäköisiä. He käyttävät liikkumisessa apunaan jäljellä olevaa näköä, kuuloaistia, valkoisen kepin kautta tulevaa tuntoaistia sekä mahdollisesti opaskoiraa.

Hämeenkadulle on tullut uudenlaisia kadun ylityspaikkoja, joissa jalankulkija on velvollinen väistämään muuta liikennettä. Näkövammainen ei pysty havaitsemaan ylityspaikkoja, koska niissä ei ole selvästi erottuvaa maalausmerkintää, äänimajakkaa tai muuta sellaista.

Heikkonäköisen kannalta riittävän kontrastin katupohjasta muodostaisi jokin vaalea väri, esimerkiksi keltainen, joka ei tuo mieleen suojatien merkintää. Ylityspaikoilla oleviin väistämisvelvollisuudesta muistuttaviin tarroihin parempi värivalinta olisi esimerkiksi keltainen tarra mustalla tekstillä. Tarroja pitäisi lisäksi olla rivissä useampia vierekkäin, jolloin niiden havaitseminen olisi helpompaa.

Hämeenkadun poikkikatujen kohdalla ennen suojateitä on hyvin toteutetusti kaksi riviä varoittavia laattoja. Miksi jalankulkijalle vaarallisemman ylityspaikan kohdalla on vain yksi rivi varoittavia laattoja?

Hämeenkadun ratikkapysäkkien takana on suojakaide, mutta siinä on aukko ennen laiturin päättymistä. Pysäkin vieressä kulkee pyörätie ja kaiteettomilta kohdilta on jopa 16 sentin pudotus pyörätielle. Näkövammainen henkilö kokee, että pysäkkialue päättyy kaiteen päättyessä. Tällaiset rakenteet aiheuttavat turvallisuusriskin.

Pysäkin vieressä kulkee pyörätie ja kaiteettomilta kohdilta on jopa 16 sentin pudotus pyörätielle.

Pysäkkialueella liikkumista helpottaa siellä olevat ohjaavat laatat, mutta pysäkille meneminen ja sieltä poistuminen vaatii pyörätien ylityksen. Nämä kohdat vaativat kaikilta kevyenliikenteen väylillä liikkuvilta erityistä tarkkaavaisuutta.

Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n esteettömyystyöryhmän puolesta

Ossi Särkinen

esteettömyystyöryhmän puheenjohtaja

Tuija Seppänen

näkövammaisten liikkumistaidon ohjaaja

Saara Ahlroth

näkövammaistyön koordinaattori