Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolumni Kesäterveisiä Sorsapuistosta – "En ole antanut politiikan kyynistää itseäni ja olen onnellinen omien virheideni kanssa"

Ikkunastani näkyy Tampereen kaunein paikka, eli Sorsapuisto. Omat työhaalarit on ripustettu kesäksi eteisen hakaseen. Tänä kesänä en ole herännyt kukon kiekumiseen aamuisin, mutta sen sijaan saunat ovat ilmestyneet takapihalle. Lämmittämisen tuoksu tuoksuu kesälle.

Rakastan pitkiä aamuja, vaikka arkikiireisessä ne jäävät usein aika lyhyiksi. Nyt ensimmäisellä kesälomaviikolani olen nauttinut niistä, ja mansikoitakin olen syöty niin paljon, että torikauppiaskin mietti, että ”ei sulla ainakaan vitamiininpuutosta ole”.

Nyt on aikaa miettiä vähän omaakin elämää, täytin nimittäin keväällä kolmekymmentä. Minulla on paljon syitä olla kiitollinen. Kiitollinen siitä, että olen saanut elää rohkeasti omannäköistä elämää ja tehdä merkityksellistä työtä. Kiitollinen siitä, että te kaikki ystävät olette kulkeneet kanssani nämä elämäni ensimmäiset vuosikymmenet. Se merkitsee minulle valtavasti.

Henkilökohtaiseen elämääni on mahtunut myös kipeitä vastoinkäymisiä, mutta koen niiden vain vahvistaneen minua ja vaikuttaneen siihen, millainen nyt olen.

En ole antanut politiikan kyynistää itseäni ja olen onnellinen omien virheideni kanssa. Vuosien mittaan oma polkuni on piirtynyt yhä kirkkaammin eteeni ja pystyn kulkemaan sitä pitkin päämäärätietoisemmin. Unelmani on, että saan olla tätä kaikkea myös tulevaisuudessa. Iloita elämän pienistäkin asioista, kulkea rohkeasti tavoitteitani kohti ja jakaa nämä elämän pienet ja suuret käänteet teidän kanssanne.

Odotan innolla uusia haasteita Tampereen kaupunginvaltuustossa. Ette uskokaan miten mukavalta tuntuu, kun Tammelantorin pitkiltä pöydiltä hihkaistaan, että ”meidän Ilmarin joukkueessa oltiin” – se on työn paras kiitos. Jalkapallo on joukkuelaji, mutta sitä on myös politiikka. Yhdessä tehdään maaleja.

Minulla on paljon syitä olla kiitollinen.

Yritetään vielä jaksaa ja kannustetaan läheisiä ja tuttavia ottamaan rokote. Vähintään kaksi rokotetta on paras pääsylippu normaaliin elämään: siihen että jokainen voi rutistaa ystävää tai tanssia elämänsä ilosta festarilavan edessä.

Nyt on aika toivottaa nautinnollista kesää. Muistetaan nauttia kesästä, terveydestä ja toisistamme – eli elämästä!

kirjoittaja on kansanedustaja (sd.) Tampereen Sorsapuistosta