Vieraskynä: Yrittäjä ei ole kone! – "Yksin yrittävä yrittää pitää yksin yrityksensä pystyssä"

Yrittäjien, etenkään yksinyrittäjien ja makroyrityksissä toimivien, jaksamisesta ei tunnu kukaan kantavan huolta. Ei, vaikka siellä ne työpaikat ovat!

Yrittäjät tuntevat sangen huonosti omaan sosiaaliturvaansa koskevia asioita. Kaiken energian vie arki. Kiinteät kulut on maksettava, pyörii bisnes sitten hyvin, huonosti tai ei ollenkaan.

Korona-aikana vain IT-teknologialla on mennyt loistavasti, kun kaikki mahdollinen on siirretty verkkoon. Edelleenkin tarvitaan osaavia käsiä korjaamaan, rakentamaan, keittämään, hoivaamaan, kuljettamaan.

Yksin yrittävä yrittää pitää yksin yrityksensä pystyssä ja samalla antaa työtä muille. Korona on pakottanut monet sinnittelemään jaksamisessaan aivan äärimmilleen pitääkseen myös hyvät työntekijät leivässä ja pyörät pyörimässä. Tulevaisuutta varten.

Uudet työpaikat syntyvät yrityksiin. Kun start up -yritys on ensin näyttänyt, että liikeidea toimii käytännössä, on tähän vaiheeseen kulunut 2–4 vuotta. Kasvulle on edellytyksiä kunhan markkinat toimii ja tuotteelle ja palvelulle on kysyntää.

Yrittäjämyönteisyyden mittareina tunnustetaan kaavoituksen toimivuus, erilaisten lupapalvelujen nopeus, joustavuus ja toimivuus, hyvät liikenneyhteydet ja muu infra.

Yksin yrittävä yrittää pitää yksin yrityksensä pystyssä.

Tähän liittyviä asioita on pormestariohjelmaa pohdittaessa kysytty. Työ- ja opiskelumahdollisuudet ovat Tampereen tunnettuja vetovoimatekijöitä. Nyt pitää löytää toimivat pitovoimatekijät!

Mihin suuntaan kaupunki kehittyy? Se ratkaistaan vain osin tulevan valtuuston tekemillä päätöksillä. Sosiaali- ja terveysasiat siirtyvät maakuntahallinnolle, kaupungin oma budjetti lähes puolittuu.

Omissa käsissämme on millä keinoin Tampere pärjää tulevaisuudessa! Tässä jokaisella yrityksellä on iso rooli. Jos ei ole yritystoimintaa, ei synny verotuloja ja jaettavaa.

Veronkorotuksia ja maksujen korotuksia vastustamalla voi pelata julkisuudessa. Jos vero nousee voi julkituoda sen, että me vastustimme. Vastustimme myös kaikkia korotuksia. Jos vero tai maksut eivät nouse, voi senkin liittää ansioihinsa – kalastella kannatusta.

Tampereen pitää päästä Suomen yritysmyönteisimpien kaupunkien top 3:n joukkoon tulevalla valtuustokaudella. Korjata ne asiat mitkä eivät nyt toimi. Pidetään jokainen yritys Tampereella! Asenne ratkaisee.

kirjoittaja on Tamperelainen vieraskynä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut