Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Hyvää Pride-viikkoa! – "Kaupunkina meidän tulisi sitoutua voimakkaammin Pride-juhlintaan"

Eräs parhaita kohtaamisia viime kuntavaaleissa oli Nuorten MansePride -viikon paneeli, jossa nuoret lähestyivät eri puolueiden pormestariehdokkaita tai muita edustajia kysymyksin siitä, miten Tampereesta tehdään Suomen turvallisin kaupunki sateenkaarinuorille.

Pidin paneelin konkreettisesta lähestymistavasta, jossa tartuttiin siihen, miten koulumme, kaupunkitilamme ja kaupunki ylipäätään tehdään sellaiseksi, että sateenkaarinuorilla on tervetullut ja turvallinen olo. Puheenvuorot olivat hyviä ja ainakin koolla olevien puolueiden suunnasta yhteneväisiä. Tulevan valtuustokauden tullen on tekemisen aika.

Ensinnäkin kaupunkina meidän tulisi sitoutua voimakkaammin Pride-juhlintaan sen eri muodoissa. Kaupungit kuuluvat kaikille, ja Tampereen tulee muistaa kaikki erilaiset yhteisönsä. Samalla on tärkeää, että kaupunki ei mene Prideä järjestävien tahojen tontille. Sen sijaan aktiivinen kumppanuus on paikallaan, oli kyse sitten liputuksesta, osallistumisesta tapahtumiin tai muusta tuesta. Pride-värein teipattu ratikkakin olisi hieno symboli.

Toisaalta voimakas sitoutuminen Pride-yhteisön tavoitteisiin myös velvoittaisi kaupunkia. Sateenkaarilipun näyttämisen tulisi toimia takuuna siitä, että kaupunki on valmis kohtaamaan moninaista sateenkaariväestöä, luomaan aitoa yhdenvertaisuutta ja tarkistamaan omaa toimintaansa, käytäntöjään ja tilojaan. Liput ovat aina enemmän kuin lippuja, ja niiden antamaan viestiin ei tule suhtautua kevyesti.

Yhdenvertaisuuteen sitoutuminen ja parempaan pyrkiminen myös antaa kaupungille paljon. Kulttuuripääkaupunkihankkeessa halusimme antaa Euroopalle vahvan viestin yhdenvertaisuudesta. Tämä tarve ei ole Euroopasta poistunut - saati Tampereelta. Aidosti avoimen ja kansainvälisen kaupungin tulee osoittaa viestinsä ja toimintansa kaikille tahoille, myös satenkaariyhteisöille.

Samalla vahva Pride-kumppanuus olisi vahva viesti heille, jotka haluavat muista maista tulla Tampereelle elämäänsä rakentamaan tai vaikkapa yritystä perustamaan: tänne jokainen on tervetullut. Se on Tampereen kokoinen ja arvoinen tehtävä, joka kannattaa tehdä.

kirjoittaja on Tampereen elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen apulaispormestari (vihr.)

Kaupunkina meidän tulisi sitoutua voimakkaammin Pride-juhlintaan