Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Taas esille joukko tärkeitä tamperelaisia – "Tarjolla on vastaansanomattomat perustelut sille, että juuri Auri Kananen on tärkeä tamperelainen"

Kaupunginvaltuutetut valittiin reilut pari viikkoa sitten ja keskeisimmistä luottamushenkilöpaikoista käydään parhaillaan neuvotteluja.

Ei, heistä ei ole nyt kyse.

Tamperelaisen kesän juttusarjaksi jo vakiintunut Voionmaan koulutuskeskuksen journalistiopiskelijoiden Tärkeä tamperelainen starttaa tässä lehdessä. Kyselyitä sen paluusta ehtikin jo tulla.

Kerrataan vielä, mistä on kyse. Juttusarja esittelee tärkeitä tamperelaisia, jotka työllään tekevät kaupungista paremman paikan meille kaikille.

Valinnat tekivät opiskelijat itse. Perustelujen punnitseminenkin jäi nuorille journalisteille. Kriteerejä oli periaatteessa vain yksi. Jutun lukemisen jälkeen lukijalle ei saanut jäädä epäselvyyttä, miksi esitelty henkilö on tärkeä tamperelainen. Voin etukäteen kertoa, että tässä on onnistuttu.

Ei pilata jännitystä myöhemmistä, mutta jo tässä lehdessä esitelty some-siivoaja Auri Kananen on tärkeä tamperelainen useammastakin syystä, kuten Iida Vashkon jutusta saamme lukea.

Some-siivoajan julkista vapaaehtoistyötä eli muun muassa vajaakuntoisten ja mielenterveysongelmaisten kotien siivoamista ovat seuranneet eri sosiaalisen median kanavilla miljoonat ihmiset. Tämän lisäksi tamperelaisesta some-ilmiöstä ovat tehneet jutut jo amerikkalainen aamu-tv Good Morning America ja brittilehti Daily Mail. Tamperetta tunnetuksi, siis. Kaiken lisäksi Kananen haluaa tehdä työtä aliarvostetun, mutta elintärkeän siivoustyön arvostuksen nostamiseksi. Tarjolla on vastaansanomattomat perustelut sille, että juuri Auri Kananen on tärkeä tamperelainen.

Kananen eroaa muista tärkeistä tamperelaisista siinä, että hänen tekemisiään seuraavat säännöllisesti ihmiset eri puolilla maailmaa. Suurin osa muista jutuista nostaa esille hienoja tarinoita tamperelaisista, joiden tärkeästä panoksesta arjen sujumiseksi tai siihen elämyksien tuottamiseksi harva muistaa edes kiittää. Kokonaisuus oli hieno esimerkki ihmisistä, joiden näkymätön työ on tärkeää.