Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolumni Tampereen tulevat vuodet – "On aika tarttua koronapandemian jälkeiseen rakentamiseen, uuteen nousuun, sekä korona-ajan nostamiin ongelmiin"

Tulevaisuus tehdään tämän päivän päätöksillä. Siksi elämme ratkaisevia päiviä sen suhteen, millaisen suunnan Tampereen tulevaisuus saa. Tampereella on edessä monella tavalla muutosten vuodet.

Pitkän koronakurimuksen jälkeen on aika nostaa katse eteenpäin. Kesä ja koronarokotteiden saatavuus tuovat pilkahduksia toivosta. Juuri sitä me tarvitsemme tämän uuvuttavan ja epätavallisen ajanjakson jälkeen. On aika tarttua koronapandemian jälkeiseen rakentamiseen, uuteen nousuun, sekä korona-ajan nostamiin ongelmiin, kuten mielenterveyteen. Näinä päivinä sinetöidään myös sote-uudistuksen kohtalo. Tamperelaisille uudistus tarkoittaa sitä, että jatkossa sote-palveluistamme päätetään maakunnan tasolla, ei enää Tampereen valtuustosalissa. Uudistukseen liittyy monia huolia, mutta paikallisesti meidän on huolehdittava, että ihmisten palvelut eivät kärsi siirrossa. Uudistus heikentää kaupungin rahoitusasemaa ja investointikykyä ja muuttaa kaupungin roolin elinvoima- ja sivistyskaupungiksi. Tämä on valtava menetys, mutta emme saa jäädä märehtimään asiaa, vaan ratkaisukeskeisyydellä ja innovatiivisuudella me nousemme tästäkin uudenlaisena kaupunkina.

Neuvottelemme parhaillaan myös siitä, millaisella yhteistyökoalitiolla ja pormestariohjelmalla Tamperetta tulevat vuodet johdetaan. Meillä on puolueiden välisessä yhteistyössä pitkät ja vahvat perinteet. Uskon sen luovan hyvän pohjan kaupunkimme kehittämiseen jatkossakin.

Tampereen on alkavalla kaudella investoitava ihmisiin. Kaupunkimme on oltava paras paikka niin kasvaa kuin ikääntyä, innostava paikka opiskella, ja viihtyisä ja turvallinen paikka asua. On tarjottava laadukasta koulutusta, hyvää hoitoa ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, sekä ymmärrettävä kulttuurin, liikunnan ja lähiluonnon merkitys.

Tampereen on oltava mahdollisuuksien kaupunki, joka avaa ovia kasvulle, yrittämiselle ja työpaikkojen synnylle. On ymmärrettävä kansainvälisyyden, hyvien liikenneyhteyksien ja osaamisen tärkeys. Keskusta on saatava jälleen eläväksi. Yhteisiä asioitamme on hoidettava vastuullisesti: pidettävä talous tasapainossa, huolehdittava ympäristöstä ja ilmastosta ja edistettävä sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Tampereen on muutosten keskellä katsottava eteenpäin ja rakennettava rohkeasti tulevaisuutta, historiaa arvostaen. Tehdään Tampereesta yhdessä ihmisten ja mahdollisuuksien kaupunki!

Kirjoittaja on Tampereen pormestaritunnustelija ja kansanedustaja (kok.)