Kolumni: Isoja kiitoksia

Sari Tanus

Viime päiviin on mahtunut jännitystä ja draamankaarta. Kuntavaalien tulos meni suurimpien ryhmien osalta Tampereella tasaväkisen tiukoille. Kuka johtaa neuvotteluja ja kenelle pormestarin mandaattia suunnitellaan? Tarkistuslaskennan tulosta tarvitaan.

Omasta puolestani isot kiitokset vaaleissa saamastani suuresta luottamuksesta. Nöyrä kiitos jokaiselle äänensä minulle antaneelle 2038 äänestäjälle. Työ kaupungin ja kaupunkilaisten parhaaksi jatkuu. Sen tuloksellisuus riippuu paljon nyt valitun valtuuston yhteistyökyvystä. Siihen toivoisin kaikkien panostavan niin valtuustossa kuin jokaisessa kaupungin toimielimessä.

Koronan kurittaman vuoden jälkeen haasteita riittää. Lähiaikoina eduskunnassa ratkeaa, tuleeko haastekerrointa isosti lisää sote-uudistuksen myötä vai mikä kohtalo on vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen työstetyllä sote-uudistuksella tällä kertaa. On selvää, että perusterveydenhuoltoa, tutkimuksiin, hoitoon pääsyä ja mielenterveyden haasteisiin tarttuvaa verkostoa on tehostettava. Yhtä selvää on, että kaupungin lippulaivojen, Coxan ja Sydänsairaalan nykyisen tehokkaan toiminnan jatkuminen on aikuisten oikeasti sote-uudistuksessa turvattava. Se tarkoittaa paljon puhumisen ja kirjoittamisen sijaan valiokunnassa esitykseen tehtäviä konkreettisia muutoksia.

Pelonsekaista jännitystä, kauhun draamaa jouduimme seuraamaan televisioruuduista. Elämän rajallisuus, yllätyksellisyys ja siihen varautuminen tulivat esiin jalkapallon EM-turnauksessa, sen historiallisessa Suomi-Tanska ottelussa. Tätä kirjoitusta ei voi päättää ennen kuin isot, sydämelliset kiitokset osoitetaan myös Suomen jalkapallomaajoukkueelle, sen pelaajille ja peliin matkustaneelle yleisölle siitä myötäelämisestä, jota joukkue ja yleisö osoitti Tanskan Christian Eriksenin satua vakavan sairauskohtauksen. Elämän ja kuoleman rajalla niin jalkapallo kuin kuntavaalit saivat siirtyä sivuun. Yhteinen toive ja rukous oli vain, että äkillinen sairauskohtaus saadaan hoidettua ja pelaaja takaisin tähän elämään.

Kiitoksia ja myötäelämistä tarvitaan. Annetaan aikaa molemmille.

Kirjoittaja on tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja (kd.).

Kiitoksia ja myötäelämistä tarvitaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut