Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Kehityspanostukset pitäisi kohdistaa Laukontorille eikä Aleksis Kiven kadulle

Laukontori on kätketty aarre, joka pitää nostaa esiin parempaan kukoistukseen. Lähinnä torin ympäristö ja erityisesti Ratinan suvannon saunalautat ovat olleet julkisen keskustelun aihe. Hienosti rakennettu rantaterassi on jätteiden kaatopaikka ja saunalautat tupruavat paikallaan savua.

Onneksi yhdyskuntalautakunta on uuden satamajärjestyksen perusteella siirtämässä saunalautat pois suvannosta. Toivottavasti lauttojen siirto tapahtuu välittömästi ennen varsinaisen kesäsesongin alkua. Saunalauttojen tilalle tulevat vierasvenelaiturit elävöittävät myönteisesti Laukontoria.

Nyt ollaan kokeilemassa Aleksis Kiven katua kävelykatuna. Mieluummin olisi kehityspanostukset pitänyt kohdistaa Laukontorille kuin liikenteellisesti hyvin tärkeälle Aleksis Kiven kadulle. Autoilun rajoittamisella luodaan liikenteellinen sumppu Hallituskadun itäpäähän. Jyrkälle Aleksis Kiven kadulle eivät myöskään kävelykadun tyypilliset toiminnat sovellu.

Läntisen keskustan elävöittämisen kannalta pitää tarkastella myös Ratinan stadionin ja Ratinan kauppakeskuksen ympäristöä. Keskustassa asuville olisi tärkeää saada Laukon sillalta Ratinan stadionin tasannetta pitkin yhteys Ratinan kauppakeskukseen. Reitti on helppo toteuttaa, mutta taitaa koskea kaupungilla niin montaa organisaatiota, ettei portti aukea, vaikka käyttöön on selvä tarve.

Uinuva on myös stadionin ja Ratinan vuolteen välinen alue. Alueesta osa on pysäköintialuetta, jota ei paljoakaan käytetä. Paremmalla suunnittelulla voitaisiin säilyttää tarvittavat pysäköintipaikat ja luoda stadionin ja suvannon väliin viihtyisää ydinkeskustan viihtymisaluetta. Ranta-alueen hyödyntämisen turkulaiset ovat osanneet hoitaa Aurajoen rannoilla paremmin kuin me Tammerkosken ympäristössä.

Todellisuudessa Laukontorilla ja sen ympäristöllä olisi suuret mahdollisuudet tamperelaisille ja matkailijoille. Laukontori on kivenheiton päästä Keskustorilta suuren käyttäjäjoukon tavoitettavissa. Se voitaisiin hyödyntää tori- ja kohtaamispaikkana Tammelantorin rinnalle. Laukontorin vahvuus on järvimaisema ja Klingendahl putiikkeineen. Tarvitaan vain kaupungin eri organisaatioiden yhteinen tahtotila alueen kehittämisestä. Asukkaat olisivat mielellään suunnittelussa mukana.

Turkulaiset ovat osanneet hoitaa ranta-alueen hyödyntämisen paremmin.

Matti Höyssä (kok.)

kaupunginvaltuutettu

Tampere