Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Tämä on tärkeää! – "Jälkikäteen jurputus on turhaa. Ratkaisut tehdään sunnuntaina. Silloin kannattaa olla liikkeellä"

Sunnuntai on kuntavaalipäivä. Samalla se on suomalaisen kunnallisdemokratian juhlapäivä.

Vaalitulos on nyt sekä valtakunnallisesti että ennen kaikkea paikallisesti poikkeuksellisen kiinnostava. Suurimman puolueen eli käytännössä pormestaripuolueen paikasta käydään Tampereella jännittävä kamppailu, jonka – demokratian hengessä – ratkaisevat äänestäjät uurnilla. Jälkikäteen jurputus on turhaa. Ratkaisut tehdään sunnuntaina. Silloin kannattaa olla liikkeellä.

Vaalitulos on varmasti illan suurin jännityksen kohde, mutta tulevaisuuden ja kuntademokratian kannalta oleellisinta on se, että kuinka moni katsoo Suomen ja Tampereen tulevaisuuden äänestämisen arvoiseksi. Äänestysprosentilla on toki suora vaikutus äänestystulokseen ja puolueiden keskinäiseen menestykseen, mutta ennen kaikkea se kertoo kansalaisten ja kaupunkilaisten sitoutumisesta yhteiskunnan kehitykseen.

Iso äänestysprosentti olisi vaali-illan tärkein – ja paras – uutinen. Sen pohjalta Tampereenkin tulevaisuutta kestävintä rakentaa. Se kertoisi aukottomimmin kaupunkilaisten sitoutumisesta vaalitulokseen. Sunnuntaina juhlimme sitä, että voimme vaikuttaa yhteisiin asioihin parhaalla tarjolla olevalla tavalla eli demokraattisesti äänestämällä

Tamperelainen ottaa vaalihaasteen vakavasti. Me olemme tiiviisti mukana juhlapäivän tapahtumissa. Tamperelainen.fi:ssä ja somekanavissamme välitämme iltapäivällä näkymät äänestyspaikoilta, illalla tunnelmat vaalivalvojaisista ja iltayöstä tiedot lopputuloksesta. Ensimmäiset tulkinnat tuloksen taustoista ja näkymät siitä, miten tästä lähdetään eteenpäin, saatte jo illan aikana. Ja – totta kai – tulospalvelu pelaa sivuillamme koko äänten laskennan ajan. Näistä syntyy varmasti jännittävä sunnuntai-ilta!

Keskiviikon printtilehti kertaa tärkeimmät tapahtumat, esittelee lähitulevaisuuden avainhenkilöt ja kertoo, mitä tulos tarkoittaa.

Hyvää vaalipäivää ja tervetuloa mukaan.

Ja muistakaa äänestää. Tämä on tärkeää!