Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Politiikan kummallisuuksia – "Minulle on kristallinkirkasta mitä laki ja verottaja sanovat ateriaedusta"

Insinöörinä ja yrittäjänä minun on välillä vaikea ymmärtää politiikkaa. Otetaan nyt vaikka tämä Kesärannan ateriaetu. Nykyinen pääministerimme toivoi lehtihaastattelussa mahdollisimman pian selvyyttä siihen, mitä laki ja verottaja sanovat ateriaedusta.

Kummallista – minulle on yrittäjänä ja palkansaajana kristallinkirkasta mitä laki ja verottaja sanovat ateriaedusta. Kuuluu ikään kuin toimenkuvaan.

Ja jos joku kantaisi viikosta toiseen ovesta sisään ruokaa, juomaa ja mitä tahansa rahanarvoista niin jossakin vaiheessa kysyisin, että mistä nämä oikein tulevat ja kuka ne maksaa.

Se on itsesuojeluvaistoa.

Tai sote-uudistus. Vuosia sitten se laitettiin liikkeelle, kun haluttiin parantaa palveluita ja säästää kustannuksia.

Nyt ollaan puskemassa läpi uudistus, joka ei säästä eikä paranna ja samalla käytetään valtava määrä rahaa siihen, että siirrytään uuteen ja luodaan uusi pysyvä hallintomalli.

Julkisuudessa on vallalla kaksi vastakkaista mielipidettä: puolesta ja vastaan.

Ihan vaan että voidaan lopultakin sanoa että nyt se on tehty ja me [lisää puolue tähän] teimme sen.

Sehän on sama kuin leikkaussalissa todettaisiin, että leikkaus ei kyllä potilaan tilannetta paranna, jonka lisäksi lopputuloksena voi tulla komplikaatioita.

Ja sitä paitsi virtsa menee tästä lähtien erilliseen pussiin, joka pitää päivittäin vaihtaa, mutta leikataan nyt kuitenkin kun kerran koolla ollaan ja leikkaussalikin on varattu.

Kolmas kummallisuus on maahanmuutto. Maailmassa on tulevina vuosikymmeninä kymmeniä ja satoja miljoonia ihmisiä, jotka ovat halukkaita vaihtamaan maisemaa paremman elämän toivossa, aivan kuten suomalaisetkin aikanaan Amerikkaan tai Ruotsiin.

Kaikki vain eivät heittämällä mahdu Suomeen ja muihin paremman elämänlaadun maihin - realismia on että siirtolaiskysymys ei halaamalla ratkea.

Julkisuudessa on vallalla kaksi vastakkaista mielipidettä: puolesta ja vastaan.

Toivoisin että muistakin puolueista löytyisi keskustelijoita, joiden avulla löydettäisiin harmaan sävyjä nyt kovin mustavalkoisena käytävään keskusteluun.

Kirjoittaja toivottaa kaikille riemullista ja vapaata vaalipäivää!