Kolumni Ole armollinen itsellesi – mitä hittoa? – "Olen kipuillut painoni kanssa lähes aina"

Työpaikkani kevään päättäjäisissä kollegani muistivat minua ihanalla lahjalla. Koronakurimus siirsi 25-vuotistaiteilijajuhlaani Tampereen teatterissa kahteen kertaan, eikä uutta ajankohtaa ole tiedossa.

Sain lohdutuslahjaksi mahtavan valokuvakirjan, johon oli kerätty kuvia kaikista 51:stä esityksestä, missä olen teatterissamme ollut mukana.

Tippa lukulasin linssissä katselin nuorta itseäni, muutamaa jo edesmennyttä työkaveria ja ajan kulumista ylipäätään. Olin ja olen lahjasta hyvin onnellinen.

Kuvia selatessa muistin myös kuinka paljon olin käyttänyt aikaa ja energiaa yhteen tiettyyn asiaan. Niinkin tärkeään kuin laihduttamiseen.

Olen ollut koko aikuisikäni ollut suht saman painoinen. Olen 179 senttimetriä pitkä ja painan 73–77 kiloa. Vyötärön ympärykseni on noin 80 senttimetriä.

Olen omasta mielestäni sopusuhtainen. Olen iloinen pituudestani ja olen sitä mieltä, että jos ihmisessä on yksikin hyvä ominaisuus, sitä kannattaa korostaa.

Olen kipuillut painoni kanssa lähes aina.

Siksi käytän aina juhlissa, joskus arkenakin, korkokenkiä.

Kuitenkin muistan, että olen kipuillut painoni kanssa lähes aina. En oikein tiedä miksi.

Luulen, että paljon ihan tavan vuoksi. Ajatus, ole viisi kiloa laihempi ja onni löytyy sieltä, on tiukassa. En arvostele muiden ihmisten painoa tai ruumiin mallia, mutta omia makkaroitani olen puristellut ihan kyllästymiseen asti.

Olen nyt 51-vuotias. Olen tehnyt havainnon, että (omaa puolisoa lukuunottamatta) perääni ei kadulla enää luoda kaihoisia katseita.

En myöskään enää tuijottele itse jumalaista kuvajaistani ikkunan heijastuksista. Peilistä puhumattakaan.

En käytä enää lyhyitä mekkoja, mutta bikinit laitan kesäiseen yleiseen saunaan ja rannalle.

Toivon, että joku muodikas armollisuus omaa kehoa kohtaan laskeutuu päälleni. Tai sitten tasapainoilen terveellisen kuntokuurin ja äärimmäisen rötväilyn välimaastossa lopun ikäni.

Ja tietenkin olen ilmoittautunut aikuisten liikuntaleirille tänä kesänä. Voihan se olla, että viikossa tippuu muutama kilo...

Eli ystävä, nauti itsestäsi ja kesästä. Äläkä ota stressiä. Armollisuudestakaan.

kirjoittaja on Tampereen Teatterin näyttelijä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut