Lukijalta Tampere ei tarvitse politiikan päiväperhosia – "Pitäisi miettiä, mikä on Pirkanmaalle se seuraava suuri, kauaskantoinen urakka"

Suomalaisesta politiikanteosta heijastuu nykyään tempoileva ja eripurainen sävy. Konsensuksen ja yhteisymmärryksen hakeminen fiksujen päätösten taakse näyttää jäävän taka-alalle, kun monet poliitikot korostavat eroja yhteisten näkemysten sijaan.

Samalla kauaskantoisten päätösten tekemisen ja konsensuksen hakemisen tarve eivät ole kadonneet minnekään. Tärkeimmät päätökset vaikuttavat pysyvästi ihmisten elämään ja yrityksiin.

On ollut rohkaisevaa seurata, kuinka Tampereen poliittiset johtajat ovat kyenneet tekemään viime vuosina lukuisia merkittäviä yritysten toimintaedellytyksiä vahvistavia päätöksiä. Tampere ei tarvitse jatkossakaan päätöksenteon päiväperhosia.

Raitiovaunuverkosto vähentää henkilöliikennettä ja vapauttaa siten autokaistoja esimerkiksi tavarankuljetukseen. Myös Rantatunnelin rakentaminen on menestystekijä, jonka arvo realisoituu tulevien vuosien ja vuosikymmenien aikana. Läntinen kehätie on myös onnistunut osa Pirkanmaan talouden ekosysteemin palapeliä.

Kaikki nämä ratkaisut tukevat ihmisten ja tavaroiden tehokasta liikkumista.

Hyvä logistiikka on tärkeimpiä kilpailuetuja perheyrityksille, joita on pirkanmaalaisista yrityksistä noin 70 prosenttia. Suurin osa perheyrityksistä on sitoutuneita alueelle ja siksi niillä on tarve nähdä kauas. Siihen tarpeeseen kaupunki on vastannut esimerkillisesti.

Hyvä logistiikka on tärkeimpiä kilpailuetuja perheyrityksille, joita on pirkanmaalaisista yrityksistä noin 70 prosenttia.

Koronan hellittäessä odotukset alueen päättäjiä kohtaan ovat kovat. Kriisin jälkeen pitäisi saada pikalähtö, jolla investoinnit ja rekrytoinnit lähtevät käyntiin.

Kaupungin tulisi olla tarkkana: ylläpitää ja terävöittää entisestään toimivia kaavoitus- ja lupakäytäntöjä sekä taata laadukkaat koulutus- ja muut palvelut. Sen rinnalla pitäisi miettiä, mikä on Pirkanmaalle se seuraava suuri, kauaskantoinen urakka, josta pitäisi löytää puoluerajat ylittävä yhteisymmärrys ja joka pitäisi laittaa toteutukseen.

Yksi suuri hanke voisi olla strategisten allianssien rakentaminen muiden kaupunkien kanssa. Esimerkkiä voisi hakea vaikka yhteistyökäytännöistä, joiden avulla Göteborgista, Malmösta ja Kööpenhaminasta on tullut kansainvälisesti tunnettu kukoistava talousalue.

Kesäkuun kuntavaaleissa valittavat kaupunginvaltuutetut ovat paljon vartijoina. Tarpeeksi monen valitun pitää uskaltaa tähdätä korkealle. Enää ei tarvitse kilpailla omalla kylällä tai kansallisessa sarjassa – nyt on oltava rohkeutta tähdätä kansainväliselle huipulle.

Ville Mäkinen

toimitusjohtaja

TavaraTaxi

Auli Hänninen

toimitusjohtaja

Perheyritysten liitto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut