Lukijalta | Kaanaan kenttäsotkun syyt ovat Teiskossa – "Teiskolaisten mielestä vika on aina kaupungin virkamiehissä, jotka eivät muka ymmärrä Teiskon erityisluonnetta"

Teiskon ilmailu- ja moottorikeskus valittiin vuosien 2010–2020 Tampereen maaseutuohjelman kärkihankkeeksi ohjelman aloitusvuonna.

Ilmailu- ja moottorikeskus oli juuri saanut lainvoimaiset ympäristöluvat. Käytännössä maaseutuohjelmalla aikaan saatiin ennen näkemätön hallinnollinen sotku itse ilmailu- ja moottorikeskuksessa, vuosikausien kärsimysnäytelmä monille ja paljon sosiaalista tuhoa monissa eri yhteisöissä.

On ollut markkinaoikeutta, Vaasan hallinto-oikeutta, KHO:ta ja taas on Vaasan hallinto-oikeutta. Lentopaikalta puuttuu nyt vuonna 2021 ympäristölupa. Käytännössä se tuhottiin juuri maaseutuohjelmalla.

Voisi kuvitella, että kun arvovaltainen ohjelma epäonnistuu omissa tavoitteissaan näin täydellisesti, vaadittaisiin syiden selvittämistä. Yritysorganisaatioissa joku olisi saanut potkut jo aikoja sitten.

Vaikeneminen on kuitenkin täydellistä ja siihen on syitä. Teiskon ilmailu- ja moottorikeskuksen sotku on näet teiskolaisten itsensä aikaan saama ja itsearvioinnin paikka olisi nimen omaan Teiskon päässä.

Tampere ei tätä aiheuttanut. Tampere vain kuunteli teiskolaisia ja toteutti kerrankin kaikki heidän hullut toiveensa. Teiskon omat aluekellokkaat olivat juuri niitä, jotka halusivat maaseutuohjelmaa ylipäänsä eli lisää tätä kaupungin ja maaseudun vuoropuhelua, vuorovaikutuksen edistämistä, yhteisöllisyyden kehittämistä ja niin edelleen. Konkretian tasolla päätettiin muuttaa eräs toimiva organisaatio. Jatko on ollut kärsimysnäytelmää, jolle ei näy tätä kirjoitettaessa vielä loppua.

Teiskolaisten mielestä vika on aina kaupungin virkamiehissä, jotka eivät muka ymmärrä Teiskon erityisluonnetta.

Kuntavaalit tulevat ja menevät, mutta sanaakaan ei tulla lausumaan tästä Teiskon perämetsän sekoilusta. Tästä ei tulla oppimaan yhtään mitään.

Teiskolaisten mielestä vika on aina kaupungin virkamiehissä, jotka eivät muka ymmärrä Teiskon erityisluonnetta. Yhteiskunnan pitäisi rakentaa Teiskossa kaikki infra, sallia vapaa rakentaminen joka paikkaan ja laittaa Maisansalokin veronmaksajien rahoilla kukoistamaan. Joukkoliikenne ei saisi maksaa korvessa mitään.

Teiskolainen odottaa, että yhteiskunta tekee, jotta hän itse voisi tulla paikalle kuokkimaan. Mutta mikä kaikkein masentavinta Teiskossa: siellä ei tajuta, milloin jokin asia ei missään tapauksessa olisi edellyttänyt puuttumista.

Juhani Kauppinen

Kaanaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut