Pääkirjoitus Katse kesään päin – "Tämän lehden uutisjutuissakin kerrotaan monenlaisista avauksista, toimeliaisuudesta ja päättäväisyydestä elvyttää kaupunkikulttuuria"

Olemme eläneet erikoisia aikoja...

Niistä vielä osoituksena saatte nyt käsiinne Tamperelaisen perinteisen kesälehden, jossa on asiaa edessäolevista kuntavaaleista. Kaikki kun ei ole sujunut totutusti ja ajallaan.

Silti tässä lehdessä katsotaan vahvasti eteenpäin kohti kesää, johon moni lomalainen, kulttuurinystävä ja ennen kaikkea yrittäjä lataa juuri nyt isoja odotuksia.

Paljon kesävinkkejä kertyi tämänkin tuhdin 56-sivuisen kesälehden sivuille – osittain tarkoituksella, mutta myös puolivahingossa.

Kesä-Tampereen suosikkipaikkansa kertovat Tamperelaisen pyynnöstä Kiira Korven lisäksi tv:stä tutut musiikkiammattilaiset Noora Louhimo, Jouko Mäki-Lohiluoma ja Gilbert Kuppusalmi.

Tämän lehden uutisjutuissakin kerrotaan monenlaisista avauksista, toimeliaisuudesta ja päättäväisyydestä elvyttää kaupunkikulttuuria. Eteläpuiston edustalle tulee kelluva vesipuisto, Vanhan kirkon kellotapuliin aukeaa skeittilainaamo ja Ikaalisten kylpyläkin avaa taas ovensa. Esillä on myös tarjonta keikka- ja festarikentällä, kesäteattereissa ja taidemuseoissa. Ravintolakesääkin odotellaan kovasti, jos Tamperelaisen ravintolaäänestyksen äänimääristä voi jotain päätellä. Kaupunkiseudulla riittää kesäkoettavaa yllin kyllin.

Paikallisuus kantaa vahvasti syksynkin. Joulukuussa avattavan Uros Live -areenan avajaisissa esiintyvät Eppu Normaali ja Tampere Filharmonia, vaikka tarjolla olisi ollut myös koronan jälkeen kiertueelle lähteviä maailmantähtiä. Kun heti avajaisten jälkeisenä päivänä areenan ensimmäisen varsinaisen bändikeikan pääsee heittämään Popeda, on aloitus vahvasti paikallinen. Vaikka jokunen tälle jo etukäteen irvaillut kulttuurisnobi saattaa Manserock-avaukselle tuhahdella, ei valintojen perusteita pysty horjuttamaan. Areena tulee varmasti muutenkin osoittamaan monipuolisuutensa ensimmäisten kuukausien aikana.

Monipuolisuutta riittää myös Tampereen kesässä. Lähialueilla riittää tapahtumia, käyntikohteita ja kesäpalveluja. Jokainen poimikoon omat suosikkinsa.

Hyvää kesää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut