Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Kohti kiinnostavia opintopolkuja – "Kiitos kaikille hakeneille, ja onnea pääsykokeisiin!"

Korkeakoulujen kevään yhteishaussa Tampereen yliopisto oli ensimmäistä kertaa hakijamäärältään Suomen suosituin yliopisto. Hakijoita oli yhteensä 32 281. Opiskelupaikkoja on tarjolla runsaat 3 300.

Luvut kertovat, että Tampereen yliopisto nähdään todella haluttuna ja vetovoimaisena paikkana opiskella. Tyytyväisyyteen on aihetta myös Tampereen ammattikorkeakoulussa, joka oli yhteishaussa jälleen ammattikorkeakouluista toiseksi suosituin.

Tämän kevään ja kesän valintakokeet ovat parhaillaan meneillään. Yliopistojen yhteisellä linjauksella ne järjestetään fyysisinä tilaisuuksina tarkoin turvajärjestelyin. Tampereen yliopiston kolmella kampuksella järjestetään touko-kesäkuussa yli 30 valintakoetta. Niistä suurimmissa on 1 500–1 800 osallistujaa ja jopa muutama sata valvojaa.

Kiitos kaikille hakeneille, ja onnea pääsykokeisiin!

Tulevien nuorisoikäluokkien siirtymistä korkea-asteen opintoihin pyritään valtakunnallisesti sujuvoittamaan vahvistamalla korkeakoulujen ja toisen asteen välistä yhteistyötä. Samalla lisätään tietoisuutta korkeakouluopintojen mahdollisuuksista ja tarjotaan omakohtaisia kokemuksia jo ennen varsinaisia opintoja.

Tampereen yliopisto on tänä keväänä solminut yhteistyösopimuksia Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen sekä monien muiden Pirkanmaan alueen oppilaitosten kanssa. Sopimusten myötä lukiolaiset ja ammattikoululaiset voivat suorittaa maksutta yliopiston kursseja. Suoritukset voidaan hyväksilukea myöhemmin, mikäli nuori päätyy opiskelemaan Tampereen yliopistoon.

Kiitos kaikille hakeneille, ja onnea pääsykokeisiin!

Toisen asteen oppilaitoksille ja opiskelijoille on tarjolla myös paljon juuri heille suunniteltuja yhteistyömuotoja erilaisten tapahtumien, vierailujen ja kurssien muodossa. Tavoitteena on innostaa nuoria löytämään kiinnostavia opintopolkuja ja tarjota tukea tulevaisuuden suunnitteluun.

Suomen korkeakoulutuksen visio asettaa meille kovan tavoitteen: vähintään puolet nuorista aikuisista suorittaa korkeakoulututkinnon vuonna 2030. Kiinnostuksen herättämistä ja korkea-asteelle siirtymisen sujuvoittamista tarvitaan, jotta urakassa päästään hyvään alkuun.

kirjoittaja on Tampereen yliopiston vararehtori