Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kiitokset Salkkareille – "MTV:n Salatut elämät -ohjelmassa käsikirjoituksista lähtien osataan teatterin keinoin lisätä tämän vaikean asian kohtaamista ja ymmärrystä"

Parhaat kiitokseni MTV:n Salatuille elämille ja koko tuotantotiimille siitä, että se on ottanut ohjelmansa aiheiksi erittäin tärkeät kodittomuus-, asunnottomuus- ja osattomuuskysymykset.

”Nuoret ovat huonokuntoisempia, likaisempia ja nälkäisempiä kuin aiemmin. Monen psyykkinen vointi on romahtanut ja koronaepidemia on heikentänyt kodittomien tilannetta entisestään”, kertoo projektipäällikkö Päivi Malmivaara.

Sekä Diakonissalaitos että Sininauhasäätiö ovat vastanneet tähän asunnottomien hätään järjestämällä tilapäismajoitusta lepäämiseen, syömiseen ja peseytymiseen. Sitä vain ei ole riittävästi, sen osoittavat kohonneet kodittomuusluvut. Koko yhteiskunnassa, mutta erityisesti suurimmissa kaupungeissa tarvitaan kokonaisvaltaista heräämistä ja tietämystä näiden pulmien ratkaisemiseksi.

Varsin monet asiantuntijat ja harrastajat tietävät, miten taide ja kulttuuri voivat muovata mielipiteitä, vaikuttaa ihmisen elinvoimaisuuteen ja antaa merkitystä elämään. On myös olemassa hyviä ”Taide kuuluu kaikille” tavoitteita. Siksi on varsin merkittävää huomata, miten MTV:n Salatut elämät -ohjelmassa käsikirjoituksista lähtien osataan teatterin keinoin lisätä tämän vaikean asian kohtaamista ja ymmärrystä.

Anneli Salonen

Koti kodittomalle kulttuurin tuella -hanke

MTV:n Salatut elämät -ohjelmassa käsikirjoituksista lähtien osataan teatterin keinoin lisätä tämän vaikean asian kohtaamista ja ymmärrystä.