Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Pirkanmaalle lisää teollisuuden työpaikkoja – "Vihreän siirtymän avulla on mahdollista luoda vetovoimaisia ja kiinnostavia teollisuuden työpaikkoja"

Kilpailukykyinen valmistava teollisuus on Pirkanmaan työllisyyden perusta. Esimerkiksi teknologiateollisuuden yritykset työllistävät meillä kaikkiaan noin 34 000 ihmistä. Yritysten liikevaihdosta 3.4 miljardia euroa tulee viennistä.

Teollisuus on murroksessa joka edellyttää investointeja muun muassa uuteen teknologiaan materiaali- ja energiatehokkuuteen. Tulevaisuuden teollisuus on vähähiilisempi resurssiviisaampi ja kilpailukykyisempi. Nyt tarvitaan panostuksia koulutukseen ja uuden teknologian käyttöön ottoon. Vihreän siirtymän avulla on mahdollista luoda vetovoimaisia ja kiinnostavia teollisuuden työpaikkoja.

Ajankohtainen ratkaiseva haaste on se, että kone- ja tuotantotekniikan yritykset kärsivät työvoimapulasta. Jatkossa rekrytointivaikeuksien ennakoidaan vain pahenevan. Teollisuustyö ei kiinnosta nuoria riittävästi ja myös alan opettajia eläköityy tulevina vuosina runsain joukoin.

Tämä haaste tulee ratkaista yritysten, oppilaitosten nuorten ja alueen kehittäjien yhteistyöllä. Asia on tärkeä koska työvoiman saatavuus vaikuttaa yritysten sijoitus- ja investointipäätöksiin.

Seppo Peltola

maakuntavaltuuston ryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas (sd.)

Ylöjärvi