Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 1,2 ja 3 olivat 30,14 ja 13 – "Tampereella listaa on totuttu katsomaan siitä näkökulmasta, kuinka monta paikallista ravintolaa joukkoon mahtuu. En tee poikkeusta"

Ravintola-alan media Viisi tähteä julkisti tänään maineikkaan Suomen 50 parasta ravintolaa -listansa. Listan taustalla on ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten ja vaikuttajien äänestys. Listan ykkönen oli toista vuotta peräkkäin Palace.

Tampereella listaa on totuttu katsomaan siitä näkökulmasta, kuinka monta paikallista ravintolaa joukkoon mahtuu. En tee poikkeusta.

Tampereelta 50 parhaan joukkoon arvostettiin C (13:s), Kajo (26:s) ja Huber (30:s). Viime vuonna Tampereen seudun paikkoja oli listalla viisi ja tämän vuoden kolme oli vuosikausiin pienin edustus listalla. Kun listaa laajennetaan top 100:aan, mahtui joukkoon seitsemän ravintolaa Tampereen seudulta. Viime vuonna ensi kertaa julkistetulla sadan listalla niitä oli yhdeksän.

Enkä petä vertailukaupungin valinnassakaan... Turkulaisia ravintoloita 50 parhaan listalle mahtui kuusi ja sadan joukkoon yhteensä 13. Listan top 10:een mahtui tänä vuonna pelkästään helsinkiläisiä ravintoloita.

Jätetään analyysit ja äänestäjäkunnan maantieteellisen jakautumisen kritisointi kuitenkin tällä kertaa. Helsingin asema Suomen ravintolakartalla on poikkeuksellinen, vaikka listamenestys suhteettomalta vaikuttaakin. Jo yrityssyöjien määrä ja osittain tätä kautta myös oman rahan ruokailijoiden paksumpi lompakko riittää syyksi, miksi iso osa osaajista yrittää Helsingissä. Annetaan tunnustus Turullekin – hyvä ravintolakaupunki.

Tamperelaisen kesälehdessä 2. kesäkuuta julkaistaan ravintolalista, jonka ykkönen on taatusti tamperelainen. Paras Tamperelainen Ravintola valitaan nyt kahdeksatta kertaa ensi keskiviikkona päättyvällä yleisöäänestyksellä. Asiakkaiden ja ammattilaisten äänestysten logiikka on tyystin erilainen, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka korkealle 300 valtakunnallisen ammattilaisen mansesuosikit C, Kajo ja Huber nousevat jo nyt 4000 Tamperelaisen lukijan nettiäänestyksessä. Viime vuonna kolmikon sijat olivat 30, 14 ja 13. Käykää äänestämässä suosikkejanne.