Kolumni Seuraavan hallituksen työsarka on valtava – "Suomi ei kaipaa enää yhtään uutta hallintohimmeliä"

Vihervasemmiston apupuolueeksi taantunut keskusta järjesti huhtikuussa eriskummallisen poliittisen kriisiteatterin. Silti sekin suostui hallituksen hajottamispuheet pyörrettyään kasvattamaan valtion menoja useilla sadoilla miljoonilla euroilla. Lisämenot katetaan totuttuun tapaan velalla tai tavallisten kansalaisten ostovoimaa kurittavilla veronkorotuksilla.

Samaan aikaan hallitus ajaa härkäpäisesti eteenpäin sote-uudistusta. Vaikka uudistuksen tavoitteena tulisi olla sote-menojen hillintä, on sen keskiössä kustannustehokkuuden sijaan keskustan hellimä maakuntamalli.

Uusi hallintotaso uhkaa kasvattaa menoja ja kiristää verorasitusta, mutta sote-palveluita se tuskin kohentaa. Suomi ei kaipaa enää yhtään uutta kallista hallintohimmeliä.

Suomea ei pian velkaannuteta vain kotimaisin voimin, mikäli eduskunta hyväksyy EU:n 750 miljardin euron elvytysrahaston. Nimestään huolimatta rahastolla on vain vähän tekemistä elvyttämisen tai koronakriisin kanssa. Käytännössä se on askel kohti tulonsiirto- ja velkaunionia.

Hallituksen saavuttama neuvottelutulos on niin huono, että hyvin euromyönteinen kokoomuskin harkitsi hetkellisesti elvytysrahaston vastustamista.

Suomen osallistuminen elvytysrahastoon vaatii kahden kolmasosan määräenemmistön eduskunnassa, joten yhtenäinen oppositio pystyisi estämään sen.

Hallintoa on karsittava ja byrokratiaa on vähennettävä.

Asiassa kipuillut kokoomus tukee kuitenkin hallitusta. Päätös tulee suomalaisille veronmaksajille kalliiksi. Kiihtyvän lisävelkaantumisen tie on maallemme tuhoisa.

Hallitus on silti päättänyt keskittyä menojen kasvattamiseen julkisen sektorin säästöjen etsimisen sijaan ja jättää ongelmien ratkaisemisen seuraajiensa murheeksi.

Perussuomalaiset vaatii suunnanmuutosta seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Yksityiseltä sektorilta kerättävillä veroilla rahoitettavat julkiset palvelut on asetettava tärkeysjärjestykseen.

Hallintoa on karsittava ja byrokratiaa vähennettävä.

Taloudellisen selkärankamme muodostavien yrittämisen ja työnteon edellytyksiä on kohennettava. Suomen ulkopuolelle suuntautuvia menovirtoja on leikattava tuntuvasti, samoin jatkuvasti paisuvia maahanmuuton kustannuksia.

kirjoittaja on kansanedustaja (ps.) ja kuntavaaliehdokas Ylöjärvellä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut