Lukijalta | Vuoreksen nuoret on unohdettu – "Suunnittelussa on unohdettu tyystin yksi ikäryhmä"

”Vuores on Tampereen uusi kaupunginosa, jossa yhdistyy luonnonläheisyys, laadukas arkkitehtuuri, taide, ekologisuus, uusimmat tekniset ratkaisut ja pikkukaupunkimaiset palvelut.”

Näillä sanoilla Vuoresta markkinoidaan lapsiperheille.

Mutta Vuoreksen suunnittelussa on unohdettu tyystin yksi ikäryhmä: nuoret.

Nuoret tarvitsevat paikkoja luvalliseen hengailuun, poissa vanhempien välittömästä läheisyydestä, itsenäistymistä harjoitellakseen. Jos tälle toiminnalle ei ole osoitettu paikkoja, nuoret ottavat itselleen tilaa niistä paikoista, missä hengailu aiheuttaa muissa mielipahaa. Tästä hyvänä esimerkkinä Vuoreksessa lähikauppojen tuulikaapit tai ulkoreunukset.

Vuoreksen nuorilta puuttuu niin tilat, kuin mahdollisuudet harrastaa lähellä omaa kotia.

Harrastuksilla on kuitenkin suuri vaikutus nuorten hyvinvointiin, sillä harrastusten kautta koetaan onnistumisia, rakennetaan uusia ja laajempia kaverisuhteita sekä parannetaan myös fyysistä kuntoa.

Tutkimuksissa yhtenä syynä harrastuksen puuttumiselle on nostettu välimatkat. Vuoreksessa asuville nuorille harrastaminen tarkoittaa aina siirtymistä toiseen kaupunginosaan.

Osallistuvan budjetoinnin yhteydessä vuoreslaiset kerkesivät jo iloita, kun saimme läpi bmx/skeittipuiston, nyt kuitenkin näyttää siltä että tämä on ottanut takapakkia tai ainakin siirtyy tulevaisuuteen. Hervanta ja Nekala saavat skeittipuistonsa seuraavina ja tulevaisuudessa on sitten toivottavasti myös Vuoreksen vuoro.

Vuores ei myöskään kuulu minkään alueen nuorisopalveluiden piiriin. Toivommekin vuoreslaisina ja tulevina esiteinien vanhempina, että Vuores joko liitetään pikaisesti jonkin lähialueen nuorisopalvelun alaisuuteen tai tänne perustetaan oma nuorisopalvelu. Nuoret kaipaavat nuorisokeskusta!

Tylsyys ja toimettomuus lisää luovuutta, mutta luovuuden ohjaaminen oikeaan suuntaan, pois vaikkapa paikkojen rikkomisesta ja roskaamisesta, on tärkeää ja sitä kaupunki voi tehdä pienilläkin panostuksilla. Yksi mahdollisuus olisi tarjota nuorille kokoontumistilat iltapäivisin ja iltaisin koululta, Kämmenniemen tapaan.

Maria Lehikoinen ja Anna Moilanen kuntavaaliehdokkaat (vihr.) Vuores

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut