Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakina Mansen Maskimestari – "Palkintona kullattu kestomaski ja vuoden nysseliput"

Kädet ovat näinä aikoina nousseet arvoon arvaamattomaan. Niitä pestään nyt uutterammin kuin ehkä koskaan ennen. Ja liikkumisrajoitukset ovat saaneet monet etsimään jalkojen sijasta käsilleen uutta tekemistä. Viime keväisen pyllypaperin hamstraamisen sijaan on nyt haalittu sekä lankoja käsityökaupoista että siemeniä ja säkkimultaa puutarhaliikkeistä.

Jotain käsittämätöntä tässä käsinkosketeltavassa ajassa silti on.

Vaikka oluesta pidänkin, karsastan sanaa käsityöläispanimo. Mikseivät muut käsin tehtävää työtä vaativat alat noudata kaavaa? Vein juuri digiboksini rukattavaksi, mutta se firma ei käytä nimeä käsityöläishuolto. Eikä yksikään naapuruston karvanhuoltoliike näytä olevan käsityöläisparturi.

Älkää käsittäkö väärin, kaikki kunnia käsityöläispanimoille, niissähän jo ennen koronaa oli mäskipakko.

Pandemia toi mieleeni ajat, jolloin maitoa myytiin litran muovipusseissa. Tyhjinä pussit pääsivät hyötykäyttöön, kun ahkerat käsityöharrastajat leikkelivät niistä kaistaleita, joista kudottiin jos jonkinlaista eteismattoa ja täkänää.

Yhtä luovasti on otettu uuskäyttöön kahvipöönän pakkaukset. Sitä mielikuvituksen määrää, joka nekin muutti essuiksi, kasseiksi ja ties miksi hyötyesineiksi tai koristeiksi!

Palkintona kullattu kestomaski ja vuoden nysseliput.

Ei jätetty rauhaan olutpurkkien avausrenkaitakaan, jotka saivat uuden elämän laukkuina ja vöinä.

Siinä on kierrätysmallia kerrakseen.

Mutta, mutta. Nyt kierrätän seppä Jaakko Högmanin tunnettua lausetta saarnaaja Paavo Ruotsalaiselle: ”Yksi sinulta puuttuu, ja sen mukana maski…”

Missä on se ideanikkari ja ne ahkerat kätöset, jotka keksisivät hyötykäyttöä hylätyille kasvomaskeille? Tätä askarointiin ia itetaiteiluun kelvollista materiaaliahan löytyy nyt joka kodista, puhumattakaan kaduilta, jonne kiireiset kansalaiset ovat maskejaan ripotelleet.

Saastuneitako? Tuskin mainittuja kahvi- ja maitopussekajaan pesemättä askartelupöydälle tuotiin.

Euroopan pääkaupungiksi janoava Tampere voisi kirkastaa kuvaansa kantamalla kortensa kekoon ja maskinsa pois kaduilta. Ehdotan uusiokäyttöideoista kilpailua Mansen Maskimestari – Manse Mask Master. Palkintona kullattu kestomaski ja vuoden nysseliput.

Mutta pidetään kiirettä, maskit ovat pian menneen talven lumia kuten Nokian luurit!

kirjoittaja on ripilläkäymätön mutta nyt rokotettu käsityöläispakinoija