Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laatukaupunkilehden manifesti Tamperelainen on laatukaupunkilehti – Tästä on kyse ja tämän me lupaamme!

Tamperelainen on laatukaupunkilehti.

Laatukaupunkilehti lunastaa tärkeimmän lupauksen sisällöllään. Tamperelainen on tinkimättömästi lukijan asialla nopeatempoisemmaksi, vaikeaselkoisemmaksi ja monimerkityksellisemmäksi muuttuvassa maailmassa.

Arki on kuitenkin aina paikallista. Paikallisella uutiskattauksella autamme lukijan pysymään kärryillä kahvituntikeskustelujen puheenaiheissa ja ymmärtämään ajankohtaisia tamperelaisia ilmiöitä.

Laatukaupunkilehti tarjoaa aitoa ja ainutlaatuista lähiuutisjournalismia. Tamperelainen kasvaa Tampereen seudun mukana ja kirjoittaa sen tarinaa. Laatukaupunkilehti kaivaa perusteellisesti, uutisoi ripeästi, seuraa pitkäjänteisesti, analysoi kattavasti – ja vaikuttaa paikallisesti. Siksi paikallinen painoarvo on suuri.

Laatukaupunkilehti kohottaa myös arjen yläpuolelle. Tamperelainen on yli 60 vuotta tarjonnut vankan astinlaudan ainutlaatuiselle ja monipuoliselle kaupunkikulttuurille. Esittelemme menomestat, ruokapaikat, kulttuuri-ilmiöt sekä tutustumme uusiin ihmisiin ja kerromme, mitä tutuille kuuluu. Kulttuurivaikuttajana Suomen vanhin kaupunkilehti on itsekin kiinteä osa kaupunkikulttuuria.

Laatukaupunkilehti ei tingi periaatteistaan. Jo ensimmäisessä 19.9.1957 ilmestyneessä Tamperelaisen numerossa lehden nimen alla olivat sanat riippumaton ja puolueeton. Emme ole edelleenkään minkään kuppikunnan asialla. Tamperelaisen toimintaa säätelevät ensisijaisesti Journalistin ohjeet. Paikallisen uutistoiminnan lähtökohtina ovat monipuolisuus, moniarvoisuus, luotettavuus, riippumattomuus ja vastuullisuus.

Laatukaupunkilehti tukee kuntalaisdemokratiaa ja kantaa yhteiskuntavastuuta. Paras keino on luotettavan tiedonvälityksen ohella asiallisen ja osallistujilleen turvallisen paikallisen keskustelukulttuurin tukeminen. Tamperelainen jakaa monipuolisesti puheenvuoroja kiinnostaville paikallisille näkökulmille ja avauksille. Kun lehti ottaa pääkirjoituksissaan kantaa, perustelut kerrotaan avoimesti. Lehti puhuttaa, puhuttelee ja vaikuttaa.

Tältä pohjalta laatukaupunkilehti luo luetun ja luotettavan ympäristön myös mainostajille. Pitämällä tuotteen hyvässä journalistisessa kunnossa lehti palvelee myös kaupallisia asiakkaita. Monipuolinen ja runsas mainoskattaus on samalla lehden palvelu lukijoille.

Vaikka perinteet ovat kunniassa, Tamperelainen kehittyy modernien laatukaupunkilehtien eturintamassa. Tamperelainen ilmestyy jo nykyisellään runsaimmillaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa ja lehden uutisia voi lukea myös Nysse-bussien näytöiltä. Silti painettu Tamperelainen on yhä silmäterämme.

Näillä mennään edelleen. Laatukaupunkilehti kuuntelee lukijaa. Jos lupaukset eivät mielestänne jatkossa täyty, otamme palautetta vastaan.