Kolumni: Me olemme pääkaupunki – "Suomalaiset myös muuttaisivat kaikista Suomen kaupungeista mieluiten Tampereelle"

Tamperelainen kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.) kritisoi Tampereen seurakuntien yhteistyötä Elokapina-liikkeen kanssa. Katri Hyväkkä

Jouni Ovaska

Tampere on Suomen paras kaupunki. Näin on perusteltua väittää, kun tarkastelee tutkimuksia suomalaisten mielipiteistä asuinpaikkoihin ja kaupunkeihin liittyen.

Tampere on kärjessä, kun suomalaisilta kysytään parasta paikkaa asua. Suomalaiset myös muuttaisivat kaikista Suomen kaupungeista mieluiten Tampereelle.

Emme pidä kärkipaikkaa pelkästään mielikuvissa. Positiivinen asennoituminen realisoituu myös muuttajissa.

Sen lisäksi Tampere ja koko Tampereen kaupunkiseutu on muuttovoittotilastojen selkeä ykkönen.

Syitä vetovoimaamme on useita. Tampere on sijainniltaan loistava. Harrastusmahdollisuudet ja kulttuuritarjonta ovat todella hyvällä tasolla.

Kaupunkiamme ympäröi ainutlaatuinen järviluonto, johon sisältyy merkittävästi nykyistä suurempaa potentiaalia myös matkailun näkökulmasta katsottuna.

Tampere on kärjessä, kun kysytään parasta paikkaa asua.

Tamperetta voi tituleerata Suomen todelliseksi pääkaupungiksi monella osa-alueella. Vetovoimaisuuden ja muuttovoiton ohella olemme muun muassa sauna-, siipi-, jääkiekko- ja teatteripääkaupunki sekä kohta myös ratikkapääkaupunki.

Vaikka olemme Suomen vetovoimaisin kaupunki, meidän on haastettava pääkaupunkiseutua nykyistä vahvemmin ja noustava kilpailijaksi myös eurooppalaisille isoille kaupungeille.

Muutakin kehitettävää on löydettävissä. Meidän on myös kyettävä olemaan jatkossa nykyistä houkuttelevampi sijoittautumiskohde useamman yrityksen pääkonttorin sijoittumiselle.

Koronan väistyessä Tampereen on päästävä vahvaan kasvuun kiinni kaupungin, yritysten ja asukkaiden saumattomalla yhteistyöllä.

Ennakkoluulottomuus ja rohkeus ovat olleet Tampereen menestyksen tekijöitä aina. Niistä on pidettävä kiinni myös tulevaisuudessa.

Tampere ei tarvitse pääkaupungin titteliä ollakseen pääkaupunki.

Tarvitsemme rohkeutta uudistua ja jatkaa voimakkaalla kasvun tiellä, jolla Tampereesta kasvaa turvallinen, yhteisöllinen ja osaava kotikaupunki sen asukkaille.

kirjoittaja on tamperelainen kansanedustaja (kesk.)

Kommentoi