Lukijalta | Kotihoidon työntekijät arvitsevat tukeamme – "On arvovalinta hoitaa ikäihmisemme kunnialla"

Olen saanut paljon palautetta ikäihmisten kotihoidon ja työntekijöiden tilanteesta.

Työntekijäpula on suuri ongelma. Työn raskaus ja tyytymättömyys palkkatasoon vähentävät työn houkuttelevuutta. Työn vastuullisuuteen ja työmäärään nähden palkan pitää olla korkeampi. Hyvinvoiva hoitaja hoitaa työnsä hyvin, mutta se edellyttää hyviä työolosuhteita, työnkuvan selkeyttämistä ja riittäviä resursseja.

Suurimpia epäkohtia ovat muun mmuassa kiire, työnjärjestelyt, työtehtävien jako, tiedonkulku, työntekijöiden kuuleminen, työssäjaksaminen, työn raskaus ja kuormittavuus sekä henkilöstövajaus ja sijaisten puute. Myös esimiehet tarvitsevat tukea ja apua.

Kaupungin tulee tehdä vertailu oman työn ja ostopalvelutyöntekijöiden suhteesta ja vaikutuksesta työvoimakustannuksiin. Lakisääteiset ruokatauot pitää saada työntekijöille varmistettua. Kotihoidon lähihoitajien jatkuvat rekrytointi- ja resurssiongelmat on korjattava vähentämällä työn kuormittavuutta ja kohtuullistamalla asiakasmääriä.

Hyvän kotihoidon avulla on mahdollista turvata kaikille ikäihmisille arvokas vanhuus ja laadukas hoito. Kotona omaistaan hoitavia omaishoitajia on tuettava kaikin tavoin ja omaishoidontuki on pidettävä riittävällä tasolla. On arvovalinta hoitaa ikäihmisemme kunnialla.

Aila Dündar-Järvinen

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja, kuntavaaliehdokas (sd.)

Tampere

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut