Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Keskusta jälleen eläväksi – "Erityistä huomiota vaatii keskustan länsipuolen vetovoima"

Tampereen keskusta on viime ajat ollut hiljainen. Suurimpana syynä siihen ovat olleet koronarajoitukset, mutta oma vaikutuksensa on ollut myös työmailla ja ostosten siirtymisellä yhä enemmän marketteihin ja verkkoon.

Nyt on vastaliikkeen aika. Synkän koronatalven jälkeen näemme jo valoa ja rajoitusten helpottaessa ravintolat, palvelut ja tapahtumat avautuvat pienin askelin. Samaan aikaan ratikkatyömaan estevaikutus ydinkeskustassa helpottaa ja ratikka aloittaa liikennöintinsä tuoden ihmisiä uuden näyttävän ilmeen saaneelle Hämeenkadulle. Tähän avautumisen hetkeen on tartuttava!

Kaupunki voi osaltaan tehdä asialle paljon. Tuorein avaus on Keskustorin kesäterassi, kesäkeidas, johon ihmiset vaivat kokoontua koronaturvallisesti nauttimaan hyvästä ohjelmasta ja paikallisten ravintoloiden herkuista. Joulutori on talvisin tuonut Keskustorille tunnelmaa, mutta muuten tori on huutanut ratkaisua. Nyt se herää eloon myös kesällä.

Terassi sijoittuu keskelle Tampereen sydäntä historiallisten rakennusten keskelle. Siksi siitä on tehtävä tyylikäs ja viihtyisä istutuksin. Se ei myöskään saa vaarantaa muiden keskustan ravintoloiden ja yritysten toimintaa: terassien laajennus on sallittava muillekin eikä parkkipaikkoja pidä viedä Aleksis Kiven kadulta. Toteutetaan suunnitelma siis niin, että se tuo ihmisille lisää, mutta ei vie toimintaedellytyksiä muilta keskustan yrityksiltä.

Erityistä huomiota vaatii keskustan länsipuolen elinvoima, sillä keskustassa tapahtuu siirtymää kohti asemanseutua, Ratinaa ja Areenaa. Tarvitaan läntinen visio sisältäen Keskustorin kehittämisen, Hämeenpuiston kehittämisen Eteläpuiston puistoalueelta Särkänniemeen, uudet museohankkeet, tapahtumat ja kivijalkakauppojen edellytysten parantamisen.

Eikä pidä unohtaa ainutlaatuista kulttuurikohdettamme Kauppahallia – sille voitaisiin rakentaa yhteistyöllä aivan uutta nostetta.

Erityistä huomiota vaatii keskustan länsipuolen vetovoima.

Kaikkea tätä kaupungin tulee tehdä hyvässä yhteistyössä keskustan asukkaiden, yritysten ja kiinteistönomistajien kanssa. Ennen kaikkea elävä keskusta kaipaa kuitenkin ihmisiä. Lähdetään siis asioille ja viihtymään keskustaan, kun taas voimme!

kirjoittaja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja ja pormestariehdokas (kok.)