Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Mielenterveysasioita ja autovihaa – "Jatkuva autoilun vaikeuttaminen ja autoviha ei ole kenenkään etu"

Tuleva valtuusto on tärkeiden asioiden edessä. Erityisesti nuoret ovat olleet haastavassa tilanteessa. Koronan myötä herkässä iässä olevien nuorten sosiaaliset suhteet ovat joko vähentyneet tai katkenneet. Tämä on lisännyt mielenterveyteen perustuvaa oireilua.

Herää kysymys ovatko valtion linjaukset yläkouluikäisten ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijoiden rajoitusten suhteen olleet perusteltuja. Seuraan mielenkiinnolla, miten rajoitteet vaikuttavat tilastollisesti nuorten mielenterveysperusteisiin diagnooseihin. Joka tapauksessa tulevan valtuuston tulee tunnistaa ongelma ja tukea nuorten parissa tehtävää mielenterveystyötä.

Mahdollistaaksemme tämän kaupungin tulee tukea yritystoimintaa niin työpaikkojen kuin verotulojen takaamiseksi. Tässä tilanteessa emme voi kaupunkina ohittaa sitä tosiasiaa, että merkittävä osa niin työpaikoistamme kuin verotuloistamme on sidoksissa pienten ja keskisuurten yritysten toimintamahdollisuuksiin. Niin kivijalkayritykset kuin vaikkapa Tammelantorin toriyrittäjät eivät pärjää, jos niiden asiakunta, tulot ja liikevaihto pienenee yksityisautoilijoiden verran, jopa kymmeniä prosentteja.

Jatkuva autoilun vaikeuttaminen ja autoviha ei ole kenenkään etu. Valitettavasti punavihreä ilmastoposeeraus on kuitenkin vallannut tilaa myös Tampereella.

Tampereen tulisi arvioida uudelleen ilmastotoimiemme järkevyys, etenkin silloin kun ne vaikeuttavat henkilöautolla liikkumista ja parkkeerausta koko kaupungin alueella. Jopa poliisilaitoksen asiointipisteessä asiointi on omalla autolla liikkuvalle miltei mahdotonta.

Surullista on se, että samalla kun autoilua vaikeutetaan, autot siirtyvät muualle. Ilmasto ei tietulleilla ja ruuhkamaksuilla pelastu. Pahalta tuntuu myös se, että miltei kaikki puolueet ovat mukana autoilun vaikeuttamistalkoissa ilmastosyistä, ehkä ainoastaan perussuomalaisia lukuun ottamatta.

Jatkuva autoilun vaikeuttaminen ja autoviha ei ole kenenkään etu.

Tulevissa kuntavaaleissa kannattaakin antaa selkeä viesti, että nyt riittää. Tämä tapahtuu äänestämällä vaaleissa oman kunnan perussuomalaista ehdokasta.

kirjoittaja on valtuustoryhmän puheenjohtaja ja Tampereen pormestariehdokas (ps.)