Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Maan turvallisin asuinympäristö? – "Suomen laajin ja monipuolisin turvallisuusosaaminen löytyy Pirkanmaalta"

Suomi on vuosi toisensa jälkeen tilastojen huipulla maailman turvallisimpien maiden joukossa useilla eri mittareilla mitattuna. Turvallisuusympäristö kuitenkin monimutkaistuu koko ajan, ja moninaiset uudet haasteet vaativat entistä kiinteämpää yhteistyötä eri toimijoiden välillä.

Suomen laajin ja monipuolisin turvallisuusosaaminen löytyy Pirkanmaalta. Viranomaiset, kunnat, yritykset, oppilaitokset ja yhdistykset toimivat yhdessä turvallisuutta edistäen. Meillä toimii turvallisuutta myös kansallisella tasolla edistäviä organisaatioita, kuten Poliisiammattikorkeakoulu, Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes sekä Puolustusvoimat. Yliopistot vastaavat monialaisesti eri sektoreiden tarpeisiin. Eri toimijat tapaavat suhteellisen säännöllisesti ja pitävät yhteyttä myös sähköisillä välineillä.

Toteutamme konkreettisia toimenpiteitä usein erilaisia hankerahoituksia hyödyntäen. Niin myös kaupunki- ja tapahtumaturvallisuushanke SUREssa, jossa rakennamme yhdessä pysyviä ratkaisuja, joilla yhdistetään asukkaiden sujuva arki ja vierailijoiden turvallinen tapahtumakokemus.

Eri toimijat ovat myös olleet aktiivisesti mukana kehittämässä ydinkeskustan turvallisuutta ja antamassa arvokasta näkemystään Tampereen turvallisuussuunnitelmaan. Koronan vaikutuksia ei myöskään voida ohittaa; tilanne on opettanut varautumaan ja valmiussuunnitteluun, joka hyödyttää myös tulevaisuudessa.

Tampereen Muotialan asuinalue oli aikanaan ensimmäinen asuinalue Suomessa, jonka suunnittelussa tietoisesti ja monipuolisesti toteutettiin rikollisuuden ennaltaehkäisyyn luotuja periaatteita ja toimintatapoja. Tampereella turvallisuus on mukana kaikessa asuin- ja elinympäristöjen suunnittelussa.

Voisimmeko kehittää turvallisesta lähiöstä yhdessä seudun toimijoiden kanssa tuotteen koko Suomen vanheneviin lähiöihin?

Suomen laajin ja monipuolisin turvallisuusosaaminen löytyy Pirkanmaalta.

Tekijöitä ja yhteistyöhalukkuutta ei meiltä ainakaan puutu!

kirjoittaja on Pirkanmaan turvallisuusklusterin vetäjä Business Tampereessa