Pääkirjoitus: Kesällä keitaalle – "Tässä pitää suosia paikallista osaamista"

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupunki tiedotti torstaina, että Keskustorille ollaan tuomassa ensi kesänä elävöittämispilottien sarjaa. Paketti annetaan maanantaina tiedoksi kaupunginhallitukselle.

Tampereen Teatterin ja Raatihuoneen väliin suunnitellaan Keskustorin kesäkeidasta eli oleskelualuetta, johon tulisi myös ravintoloiden myyntipisteitä ruualle ja juomalle ja vapaa-ajan aktiviteetteja. Molinin aukiolla on mahdollisuus pilotoida väliaikaista toimintaa, esimerkiksi kisakatsomoita. Jugendtori pysyy kaupungin vuokrattavana alueena. Samalla Keskustorin kesäkeidas jatkuisi Aleksis Kiven kadulle, jossa kivijalkaliikkeet voisivat levittäytyä katutilaan.

Keskustorin Kesäkeidas on henkinen perillinen yhteisterassiajatukselle, joka heräsi Tampereellakin muun muassa Helsingin Senaatintorin ja Turun Tuomiokirkon ympäristön onnistuneiden esimerkkien pohjalta. Tampereella ajatukseen koronaturvallisemmasta yhdessäolosta ulkona sekoittui vielä tavoite läntisen keskustan elävöittämisestä.

Politiikassa on oltu aktiivisia elävöittäjiä. Vihreät jättivät yhteisterassista valtuustoaloitteen viime syksynä. Valtuusto hyväksyi marraskuussa Jouni Markkasen (kok.) kisakatsomoaloitteen Suomen jalkapallon EM-otteluiden näyttämisestä ”järkyttävän isolta screeniltä”.

Keskustorin kesäkeidasta suunnitellaan laadukkaaksi ja omaleimaiseksi kokonaisuudeksi, jossa visuaalinen toteutus on tärkeässä roolissa, kertoo Tampereen kaupunki. Tarkempia yksityiskohtia luvataan myöhemmin.

Esteettiset ratkaisut ja niiden sopiminen Tampereen kaupungin paraatipaikalle on ehdottomasti varmistettava. Samasta syystä myös siivoukset ja jätehuolto on suunniteltava tarkasti ja suoritettava pedantisti.

Silti onnistumisen taustalla on ennen kaikkea sen Keskustorin kesäkeitaan palvelutarjonta. Ruuan, juoman, ohjelman ja muiden palveluiden kokonaisuus on koottava huolella niin, että eri-ikäiset tamperelaiset ja matkailijat viihtyvät. Tässä pitää suosia paikallista osaamista. Keskustorista voi tulla kesäksi näyteikkuna tamperelaiselle keittiöosaamiselle ja ravintolaelinkeinolle ja ponnahduslauta koronakuukausien lama-ajasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut