Pääkirjoitus: Kotikenttäetu – "Lentoyhtiöiden avainpäättäjät ovat olleet vuosien varrella vaikeita tavoitettavia Tampereen delegaatioille. Nyt kaikki tulevat Tampereelle"

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Palataan vielä pääsiäisviikon uutiseen, joka on mukava kertoa uudelleen. Viime tiistaina julkistettiin, että Connect Route Development Forum järjestetään helmikuussa 2022 Tampereella. Tampereelle odotetaan yli kuuttasataa lentoalan päättäjää keskustelemaan nykyisistä ja tulevaisuuden lentoreiteistä. Vuonna 2020 Turkin Antalyassa mukana oli 75 lentoyhtiötä ja 280 lentokenttää.

Tapahtuman merkitystä Tampereen kannalta on vaikea ylikorostaa. Ennen kaikkea ajoitus natsaa nyt monella tavalla.

Tampereella on tehty jo parin vuosikymmenen ajan määrätietoista työtä uusien reittien avaamiseksi kotikentältä. Tampere-Pirkkalan saapuvien ja lähtevien lentojen taululla työn hedelmät ovat näkyneet korkeintaan vaihtelevasti. Lentoyhtiöiden avainpäättäjät ovat olleet vuosien varrella vaikeita tavoitettavia Tampereen delegaatioille. Nyt kaikki tulevat Tampereelle.

On aivan eri asia saada ihmiset tänne ja näyttää mitä on tarjolla kuin kiertää powerpointien kanssa maailmalla, tiivisti Tamperetta lentokohteena jo vuosia markkinoinut Visit Tampereen Marja Aalto keskiviikon Tamperelaisen haastattelussa.

Vaikka helmikuisen tapahtuman teemaksi on valittu Connect with ice ja tavoitteeksi tarjota konferenssivieraille elämyksiä talvisessa luonnossa, pääsee näyteikkunaan myös uusi urbaani ja dynaaminen Tampere muutama kuukausi aiemmin avattuine Euroopan moderneimpine keskusta-areenoineen ja kaupunkiraitioteineen.

Aktiivisuuden aika on nyt, kun koronanjälkeisiä lentoyhteyksiä aletaan luomaan uudestaan, muistutti oman kentän merkitystä korostanut Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen Tamperelaisen haastattelussa kaksi kuukautta sitten.

Iso tilaisuus tulikin nopeasti. Tampere-talossa pidettävän konferenssin yhteisissä osuuksissa ja tuhansissa kahdenvälisissä lentoyhtiöiden ja -kenttien edustajien tapaamisissa jälleenrakennetaan lentoliikennettä pandemian jäljiltä. Ala ei palaudu entiselleen, mutta Tampereella on vain voitettavaa. Uuden ajan lentoliikenteen markkinarako on auki.

Tampereella on nyt loistava tilaisuus hyötyä kotikenttäedusta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut