Lukijalta | Koronapandemia muutti asumisen arvoja – "Korkeita kerrostaloja rakennetaan niin lähekkäin, että asunnosta ulos katsoessa voi nähdä illan uutiset naapurin telkkarista "

Millainen on tulevaisuuden työelämä? Puheet etätyön kasvusta nähdään hyvänä Tampereen kaupungin kannalta. Tampere mielletään eteenpäin meneväksi kaupungiksi, kun rakennamme tulevaisuuden kaupunkia vauhdilla. Ratikka ja uudet asuinrakennukset vetoavat.

Etätyö voi hillitä tulevaisuudessa nuorten 25-30 vuotiaiden poismuuttoa pääkaupunkiseudulle, mutta sen eteen tarvitaan heidän äänensä kuuntelemista. Yhä kohoavat asuntojen hinnat ajavat nuoria muuttamaan yhä ahtaammin, eivätkä kaikki pysty valitsemaan haluamaansa asuinpaikkaa.

Tuskin enemmistö nuorista haluaa viettää päivästä toiseen 20 neliön betonikopissa, jonka ikkunasta näkee toisen asunnon sisälle. Tähän asumisen mukavuuden haasteeseen vastaavat naapurikunnat, he pystyvät tarjoamaan paljon matalammalla hinnalla asumista omalla pihalla ja omenapuulla.

Tampere tarvitsee uuden näkökulman urbaaniin rakentamiseen, missä alueen asukkaille jätetään lähiympäristöä.

Päättäjänä havainnoin meidän vihreässä rakentamisessa olevan merkittäviä valuvikoja, kun betonikansien päälle levitetyt muoviset ruohomatot korvaavat aidot luonnonnurmet. Korkeita kerrostaloja rakennetaan niin lähekkäin, että asunnosta ulos katsoessa voi nähdä illan uutiset naapurin telkkarista.

Valitettavasti viime vuosina rakentajille on annettu vapaa kädet maksimoida omat tuottonsa ja tulevien asukkaiden viihtyvyydestä ei ole tarvinnut miettiä. Tärkeää on ollut, että rakentaminen lähtee käyntiin ja saamme tarvitsemiamme asuntoja.

Korkeiden kerrostalojen ympärille pitää jättää vihervyöhykkeitä ihmisten hyvinvoinnin takaamiseksi. Onneksi Eteläpuisto on pelastettu urbaanilta tehorakentamiselta. Päättäjien on tulevaisuudessa huomioitava ihmisten tarpeet viihtyä omassa kodissa ja sen lähiympäristössä.

Ari Wigelius

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut