Pakina Uusi uljas huvipuisto – "Valitettavasti suunnitelmista edelleen paistaa hämäläinen vaatimattomuus"

Luin iltapäivälehdestä uutisen, joka sai tamperelaisen rintani paisumaan ylpeydestä. Tampere on Suomen kaupunkien ykkönen sekä vetovoimassa että maineessa!

Tampere tietää, mitä kaupungissa vierailevat haluavat. Tämän huomaa, kun vilkaisee Särkänniemen asemakaavaehdotusta. On asuintaloja, tornihotelli, järvikylpylä, satama sekä kasvava huvipuisto. Valitettavasti suunnitelmista edelleen paistaa hämäläinen vaatimattomuus.

Puheitten mukaan Särkänniemi aikoo kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi huvipuistoksi. Tämän vuoksi pitää kysyä: miksi Mustanlahden tuleva hotelli on vain 16-kerroksinen eli noin 70-metrinen? Sen tulisi olla 118 metriä korkea ollakseen pohjoismaiden korkein!

Miksi kaavassa pitäisi huomioida satamassa ruostuvan, yli 100-vuotiaan Tarjanne-laivan rantautumisongelmia. Nostettakoon vanhus maihin kuten Vesikko-sukelusvene Suomenlinnassa. Mississipin siipiratasalus sopisi tivolirantaan paremmin.

Kaavasta näkee, kuinka Keskustorilta Särkänniemeen vievä gondolihissi railakkaasti halkaisee Näsinpuiston – joka onkin turha alue. Siellä viihtyvät vain mummot muistoineen ja nuoret kaljatölkkeineen.

Alue sopii Särkänniemelle kuin Itävalta Suur-Saksalle. Näsinkallio tarjoaa verrattomia mahdollisuuksia! Käytettävissä on 1898 rakennettu Finlaysonin barokkipalatsi Milavida ja sen tasakatto. Siellä, gondolien väliasemalla, kyydistä voivat hypätä perheiden murkkuikäiset, joita karusellit eivät kiinnosta. He haluavat ”äksöniä”. Sitä voisi tarjota vaikka värikuula-sotapeli, jossa kaksi joukkuetta – esimerkiksi punainen ja valkoinen – ampuvat toisiaan värikuulin ja koittavat valloittaa palatsin.

Särkänniemen kannattaisi aidata Näsinpuisto ja pystyttää ”Tirkkosen suihkukaivolle” lipunmyyntikoju, sillä vieressä Hämeenpuiston pohjoispäässä on parkkikenttä valmiina. Se syntyi elokuussa 2018, kun kaupungin yhdyskuntalautakunta – selitysten mukaan ihan vahingossa – hävitti lasten leikkipuiston marjakuusiaitoineen. Loistavassa peiteoperaatiossa kuin onnenkantamoisena syntyi puiston markkinatapahtumien kylmäautoille edullinen seisontapaikka.

Jos kaupunki vielä vahingossa avohakkaa Näsinpuiston ikälopun puuston saunapuiksi, niin ”Haaksirikkoiset” -patsaan länsipuolelle mahtuu Pohjoismaiden korkein maailmanpyörä. Vähempään tyytyminen olisi Särkänniemeltä ja Suomen kaupunkien ykköseltä vakava virhearvio.

kirjoittaja on paluumuuttaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut