Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Jäntti vastaa: Tammelantori on identiteettipolitiikan laboratorio – "Oudot mittasuhteet saanut parkkiruutukina on tehnyt torista identiteettipolitiikan taistelutantereen ja laboratorion"

Torikauppias Mauno Laihonen kysyy (Tamperelaisen Lukijalta-kirjoitus 7.4.), onko Tammelantori kuntavaalien pelinappula.

Onko Tammelantori kuntavaalien pelinappula? – "Hölmöläisten peiton jatkaminen on otettu vaaliaseeksi, jolla yritetään jymäyttää äänestäjiä oikein kunnolla"

Kyllä on, minkä Laihosen kirjoituskin osoittaa. Oudot mittasuhteet saanut parkkiruutukina on tehnyt torista identiteettipolitiikan taistelutantereen ja laboratorion.

Yhdyskuntalautakunnan hyväksyessä Pinninkadun katusuunnitelman se lisäsi siihen ponnen, jonka tavoitteena on parantaa toriasiakkaiden pysäköintiolosuhteita ja edistää Tammelantorin kehittämistä katuremontin valmistuttua. Lautakunnalla ei kuitenkaan ole tiedottamisroolia toisin kuin Laihonen väittää. Tuoreen tiedotteen alkuun paneva voima oli Tilaomaisuuden hallinta -yksikkö.

Vihjailu siitä, että yrittäisin haalia idean ja pysäköintipaikat omaksi ansiokseni, on mielikuvituksen tuotetta. Päinvastoin, asiassa on kuultu muun muassa torikauppiaita, mikä on erinomaista!

Olen toki ollut vaativa sekä liikennesuunnittelun että tilaomaisuuden hallinnan suuntaan, jotta asia etenisi. On päivänselvää, että ratkaisun löytyminen on edellyttänyt monipuolista yhteistyötä. Yhteistyötä, joka on vaatinut poliittista selkänojaa yli puoluerajojen. Edes, vai varsinkaan, Laihosen ihmepuolue perussuomalaiset ei olisi tähän yksin kyennyt.

Kummeksun sitä, että uusia asiakaspaikkoja väheksytään sillä perusteella, että parkkiruutuja oli jo olemassa. Sama jos Hämeenkadulla sallittaisiinkin yksityisautoilu ja ratkaisua moitittaisiin sillä perusteella, että kaistat olivat siellä jo valmiiksi. Yhdyskuntalautakunnan ponnen perusajatus on, että mahdollistetaan olemassa olevan katutilan ja pysäköintipaikkojen laajempi hyödyntäminen.

Kummeksun sitä, että uusia asiakaspaikkoja väheksytään sillä perusteella, että parkkiruutuja oli jo olemassa.

Niin kauan kuin liikenneverkkosuunnitelmassa Tammelantorin alle kaavailtua pysäköintilaitosta ei ole olemassa, on huolehdittava tilapäisestä pysäköinnistä katuverkkoa kehitettäessä.

Identiteettipolitiikkaan kuuluu, ettei yritetä löytää pienintä yhdistävää tekijää ja sitä kautta ratkaisuja, vaan osapuolet kokevat olevansa sorretussa asemassa ja vaativat sillä perusteella viiteryhmänsä olosuhteiden parantamista. Autoilijana, pyöräilijänä tai kävelijänä.

Aleksi Jäntti

apulaispormestari (kok.), kaupunkiympäristön palvelualue