Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Onko Tammelantori kuntavaalien pelinappula? – "Hölmöläisten peiton jatkaminen on otettu vaaliaseeksi, jolla yritetään jymäyttää äänestäjiä oikein kunnolla"

Yhdyskuntalautakunta on ottanut omaksi asiakseen tiedottaa Tammelantorille tulevista ”uusista” parkkipaikoista. Tämä hölmöläisten peiton jatkaminen on otettu vaaliaseeksi, jolla yritetään jymäyttää äänestäjiä oikein kunnolla.

Nämä hehkutetut ”uudet” parkkipaikat ovat olleet Tammelantorilla iät ja ajat. Kesäisin Tammelantorilla työskentelevät kymmenet yrittäjät ja heidän henkilökuntansa ovat jättäneet niille pakollisen kulkuvälineensä, siltä osin kuin ne näihin vajaaseen 30 paikkaan ovat mahtuneet.

Alue on pienentynyt jo aiemmin lukuisilla paikoilla kotitalouskierrätyksen tuomien suurten kierrätysastioiden myötä. Torilla työskentelevien autot eivät näille paikoille mahdu, eikä muuta mahdollisuutta ole kuin viedä Pinninkadun asiakkaille tarkoitettuihin maksullisiin paikkoihin. Pakko, kun autoa ei työpäiväksi kotiinkaan voi viedä.

Korostan vielä, etteivät kauppiaat todellakaan vastusta asiakkaiden autojen päästämistä näille paikoille. Ratkaisu on hyvä näin keväällä ennen sesonkia juuri Pinninkadun remontin takia. Ennen kesäkautta pakkoja tarvitsevia kauppiaitakin on vähemmän. Järjestely on määritelty tilapäiseksi. Sitä paitsi onhan tämä koko ehdotus lähtenyt alkujaankin Tammelantorilta.

Järjestely näyttää myös kuntapolitiikkapeliltä: tällä ehdotuksella ja toimenpiteellä taidetaan suunnitella kaadettavan perusuomalaisten tekemä valtuustoaloite, jossa ehdotetaan palautettavaksi Pinninkatu 34:n kohdalla oleva parkkipaikka takaisin torilaisten käyttöön.

Nuo parkkipaikat torikansa olisi valmis hyväksymään ”uusiksi” parkkipaikoiksi, tosin nekin vietiin toriväeltä muutama vuosi sitten. Kokoomuskin on useamman edustajansa toimesta todennut tämän erinomaiseksi suunnitelmaksi. Tosin parkkialuetta yritettänee rakennusyrityksille vuokrattavaksi. Kiinteistötoimessa toriasioita hoitavilta virkamiehiltä on annettu vihreää valoa parkkipaikan suosiollisesta ratkaisusta torilaisille.

Järjestely näyttää myös kuntapolitiikkapeliltä.

Apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.) hehkuttaaTampereen kaupungin tiedotteessa 29. maaliskuuta parkkipaikoista korostaen viime keväänä tekemänsä ponnen purevuutta. Kyllä tosiaan ponsi puri: sitä aseena käyttäen Jäntti kesytti toisinajattelijat ja salli täysin mielettömän puiden istutuksen Suomen toimivimman torin vähille parkkipaikoille.

Nämä nyt myös asiakkaille aukaistavat 26 paikkaa (todellisuudessa 1.4. aukesi 16 paikkaa asiakkaille) ovat pieni apu Tammelantorin asiakkaille löytää parkkipaikka, ainakin näin hieman hiljaisempana aikana.

Yhdyskuntalautakunnan ansioita se ei ole, vähiten Jäntin. Kaikkea ne vaalit tuottaakin! Kiitos kuuluu tässä asiassa Tampereen kaupungin Kiinteistötoimelle ja Tilaomaisuuden hallinnalle.

Mauno Laihonen

torikauppias

Tammelantori

Jäntti vastaa: Tammelantori on identiteettipolitiikan laboratorio – "Oudot mittasuhteet saanut parkkiruutukina on tehnyt torista identiteettipolitiikan taistelutantereen ja laboratorion"