Lukijalta | Alijäämästä tasapainoon –"Tampere voisi olla tässä esimerkillisin kaupunki Suomessa ja antaa jokaiselle tamperelaiselle ”ravintolarahaa"

Tampere on ollut aina hyvin vetovoimainen kaupunki. Kuitenkin viimeiset 10 vuotta Tampere on elänyt yli tulojensa; kulut ovat ylittäneet tulot niin, että alijäämä on kumulatiivisesti noin 200 miljoonaa euroa.

Viime vuonna 2020 saatiin toiminnan tulos positiiviseksi lähinnä valtion avustuksen ansiosta. Tilanne on hankala, kun kuntien vastuulla on tarjota laajat lakisääteiset palvelut. Yli omien tulojen ei voida Tampereellakaan loputtomasti elää ja kuitata sitä verojen korotuksilla ja tulonsiirroilla, kun me tiedämme, miten moni perhe kamppailee arkielämässä siitä, mihin rahat riittävät.

Surkeuteen ei kuitenkaan pidä vajota, keinoja kyllä on. Kaiken kehityksen alku on se, että myönnetään mikä on tilanne – eli talous ei ole tasapainossa ja ”jottain pitäisi tehrä ” – liian moni luulee, että nykyinen velalla eläminen voi jatkua loputtomiin. Siksi meidän tulee itse toimia kaupungin taloudellisen tilan parantamiseksi, kun meillä on siihen mahdollisuus itsenäisesti.

Työllisyydessä meidän on tehtävä kaikki sen eteen, että työllisyys paranee Tampereella, nopein tie on auttaa matkailualaa uuteen nousuun. Matkailuala työllistää paljon, etenkin nuoria ihmisiä. Matkailu on osa vientimyyntiä ja tukee myös sitä. Tampere voisi olla tässä esimerkillisin kaupunki Suomessa ja antaa jokaiselle tamperelaiselle ”ravintolarahaa ”.

Tampere sai Suomessa keskiarvoa selkeästi heikommat tulokset Yrittäjäbarometri 2020 -tutkimuksessa ja oli Pirkanmaan kuntien osalta myös häntäpäässä eli yrittäjäystävällisyyttä pitää parantaa ja ottaa teemaksi ”Suomen yrittäjäystävällisin kaupunki”. Yrittäjät kaipaat eniten Tampereella parannusta kunnan hankintapolitiikkaan, päätöksenteon yrittäjälähtöisyyteen ja yrityspalveluihin.

Hyvinvointiyhteiskuntaa ei saa rikkoa. Julkisista kustannuksista pitää tarkkaan priorisoida nyt sellaiset, joille ei ole välitöntä tarvetta. Sama tilanne on investointien kohdalla, jotta lainariski minimoituu.

Tampere voisi olla tässä esimerkillisin kaupunki Suomessa ja antaa jokaiselle tamperelaiselle ”ravintolarahaa ”.

Uskon, että Tampere tulee pärjäämään todella hyvin. Tärkeää on ihmisten keskinäinen vuorovaikutus ja se, miten meistä jokaista tamperelaista arvostetaan omana itsenään; oli rooli, ikä, sukupuoli tai poliittinen koti mikä vaan, niin me pärjäämme kyllä. Osaamista ja tahtoa meillä täällä on.

Kari Kallio

kuntavaaliehdokas (ps.)

Tampere

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut