Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Huumeiden käyttöä ei tule laillistaa – "Huumemyönteisyyden lisääntyminen on lisännyt huumeiden käyttöä"

Pidän käsittämättömänä THL:n näkemystä siitä, että rangaistukset huumeiden käytöstä tulisi poistaa.

Työskentelin itse aikoinaan päihdetyöstä vastaavana sosiaalityöntekijänä. Huumeiden käyttäjät järjestäen kertoivat oma-aloitteisesti, että olisipa rangaistukset olleet silloin kovempia ja tulleet nopeammin, kun he olivat oman huumeiden käyttönsä alkutaipaleella. Huumeiden käyttäjät kokivat itse, että silloin asian nopea käsittely ja tuntuva rangaistus olisi todennäköisesti pysäyttänyt.

Huumehoitoon pääsyä tulee ehdottomasti kehittää Tampereella, sillä se on täysin retuperällä. Meillä tulee olla vaikuttavia päihdepalveluja ja hoitoon tulee päästä.

Vuosia kestäneen käytön jälkeen kuukauden hoitojakso on riittämätön, sillä muutos päihteettömyyteen vaatii ihmisen sisäisen minuuden uudelleen löytämistä, asioiden kohtaamista ja elämän muiden asioiden laittamista kuntoon. Päihteettömyys on vaikeaa, mikäli päihdehoidosta palautuu kadulle tai jää ilman mitään tosiasiallisia tukitoimia.

Lisäksi lääkkeetöntä korvaushoitoa tulee olla tarjolla. Päihteidenkäyttö ei ole siitä seuraavien rikosseuraamusten vuoksi este päihdehoitoon pääsylle ja ihmettelen, miten kukaan edes voi väittää että näin olisi.

Huumemyönteisyyden lisääntyminen on lisännyt huumeiden käyttöä. Kannabismyönteisyys on johtanut nuorten kohdalla kannabiksen käytön yleistymiseen. Kannabispsykoosien määrä on noussut ja kannabis on yhtenä taustatekijänä aivan liian usein masennus tilastoissa ja itsemurhissa. Mikäli huumeiden käyttö laillistettaisiin, ongelma syvenee.

Huumemyönteisyyden lisääntyminen on lisännyt huumeiden käyttöä.

Pidän huolestuttavana päätösten tekemistä täysin ideologisten ajatusten pohjalta huomioimatta tosiasioita. Rikosylikomisario Jari Kinnusen mukaan esimerkiksi Hollanti on herännyt löyhän huumepolitiikan yhteiskunnallisiin kustannuksiin. Kun Hollannissa todetaan nyt, että löyhä linja olikin huono – niin on perin kummallista, että virkakoneisto ja osa poliitikoista Suomessa haluaa ajaa kohti samaa tilannetta.

Välitetään jokaisesta tamperelaisesta niin paljon, että laitetaan päihdehuolto kuntoon varhaisesta puuttumisesta aina pidempiaikaiseen hoitoon. Pidetään kansallisella tasolla huoli siitä, ettei syvennetä ongelmaa.

Sirpa Pursiainen

kaupunginhallituksen varajäsen (kd.), YTM