Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Yhdessä olemme enemmän – "Pirkanmaalla ei riidellä edunvalvonta-asioissa"

Viime viikolla saimme katsauksen kulttuuripääkaupunkihakemuksen etenemisestä. Näytti ja kuulosti hyvältä. Erityisen ilahduttavaa on taas kerran se, kuinka hyvin Pirkanmaan kunnat osaavat tehdä asioita yhdessä ja kuinka erinomaista luovuutta löytyy kautta maakunnan. Tapahtumia, yhteensovitettua tekemistä ja korkeata laatua löytyy runsaasti.

Perjantaina kauppakamari järjesti tilaisuuden, jonka teemana oli raideyhteyksien parantaminen. Toimitusjohtaja Eskelisen katsauksen ydinviesti oli selvä. Pirkanmaalla ei riidellä edunvalvonta-asioissa, vaan yhteistyö on saumatonta ja viestit yhteneviä. Tämäkin on loistavaa.

Kunnallisvaalikausien saumassa kaikki julkiset organisaatiot käyvät läpi strategioitaan ja suunnitelmiaan. Se, mitä olen nähnyt kuntien ja kaupunkiseudun työstä ja tiedän Pirkanmaan liiton valmistelusta, antaa syyn olettaa, että tahdomme kulkea hyvin samaan suuntaan.

Tilanneanalyysit koronan jälkeisestä elpymisestä, kestävästä ja vastuullisesta ilmastopolitiikasta ja opetuksen ja elinkeinoelämän yhteistyön tarpeesta ovat yhteneviä ja eurooppalaiseen ajatteluun hyvin sopivia. Täytyy kuitenkin kysyä, tarvitaanko kaikille organisaatioille sitten omat strategiat.

Meillä ei kuitenkaan ole juurikaan organisaatioiden kesken päällekkäistä tekemistä, vaan kaikilla on vastuu erilaisista asioista. Kuntien vastuu painottuu läheisyyteen, kaavoitukseen, kulttuuriin ja elinvoimaan.

Seutukuntien muun muassa työssäkäyntialueiden yhteiseen toimivuuteen. Maakunnallisella tasolla painopiste on rakenteissa ja sekä kansallisessa että kansainvälisessä kilpailukyvyssä. Myös aikajänne on yleensä hieman pidempi. Kokonaisuus on hyvä.

Pirkanmaalla ei riidellä edunvalvonta-asioissa.

Tulevaisuuden rakentamisen kannalta on erinomaisen hienoa, että Tampereen yliopiston rakentamisvaihe on ohi. Sekä yliopisto, että ammattikorkeakoulu ovat hyvin kansainväliseen kilpailuun sopivassa asennossa. Se on varmasti yksi tärkeimmistä tekijöistä houkuteltaessa uusia asukkaita ja yrityksiä maakuntaan.

Maakunnan yhteistyökyky näkyy myös siinä, että pirkanmaalaiset yhteisöt ovat haluttuja kumppaneita laaja-alaisissa kotimaisissa tai kansainvälisissä hankkeissa.

kirjoittaja on Pirkanmaan maakuntajohtaja