Lukijalta: Kaikki tarmo rokotteiden hankintaan – "Nopeassa rokotteen saamisessa on kyse terveydestä ja taloudesta"

Viimeisten viikkojen aikana keskustelu koronarajoituksista on saanut suomalaiset ihmettelemään, mitä hallinnossa tapahtuu.

Kun kyse on kansalaisten terveydestä ja hengestä, on hyvin huolestuttavaa, että eri osapuolilla on aivan eri käsitys siitä, miten asioista päätetään ja kenen sana on laki.

Tampereella sekä kansalaiset, yritysten työntekijät, yrittäjät ja terveydenhuollon työntekijät ovat toimineet vastuullisesti. Maskien käyttö kertoo siitä, että välitämme läheistemme ja tuntemattomienkin terveydestä.

Muutama kysymys nousee kaikissa käymissäni keskusteluissa yli muiden. Miksi Suomeen saadaan rokotteita luvattua hitaammin ja voivatko kansalaiset luottaa EU:hun edes nyt annettuun tietoon rokotteiden toimituksesta maahan?

Valtionhallinnon eri osapuolten on nyt saatava yhteistyönsä toimimaan tavalla, joka antaa valtionjohdolle mahdollisuuden keskittyä koronarokotteiden saamiseen Suomeen luvatussa aikataulussa.

EU:n yhteinen rokotehankinta on epäonnistunut ja Suomen on nyt toimittava kaikilla mahdollisilla tavoilla, jotta ihmiset voivat elää turvallisesti.

Valtiolla on ollut mahdollisuus poikkeukselliseen velanottoon kriisitilanteessa. Tätä mahdollisuutta ei ole suomalaisilla yrityksillä, perheillä, opiskelijoilla tai ikäihmisillä.

Nopeassa rokotteen saamisessa on kyse terveydestä ja taloudesta. Toimiva talous on yhteisen terveytemme, turvallisuuden ja koulutuksen perusta.

Atanas Aleksovski

kaupunkivaltuutettu (sd)

Tampere

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut