Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Vastuut esiin

Kaupunki ei voi olla kasvoton. Jokaisen päätöksen takaa on löydettävissä virkamies, asian esittelijä ja luottamushenkilöt. Ne, jotka ovat päätöksen tehneet. Kovin usein saamme lukea ja kuulla, että kaupungin kanta on…tai kaupungin mielestä... Usein seuraa vain hiljaisuus.

Entä jos aika ei olekaan asiaa hoitanut? Parasta ennen -päivä on kaukana takana ja deadline painaa päälle. Vasta pakon edessä tehdään ratkaisuja vai tehdäänkö?

Väistämättä tässä nousee esille kummallinen tapa häivyttää vastuut ja päätöksenteko. Epäselvissä, mutta ratkaistavissa asioissa aikalisä otetaan viemällä ongelma toisaalle ratkaistavaksi.

Missäpä aika rattoisammin kuluisikaan kuin suomalaisen oikeusjärjestelmän rattaissa. Kun on poissa silmistä, on poissa mielistä – ja otsikoista.

Jännityksellä odottelen, mitä järviluonnolle niin kutsuttujen Dubain saarien jälkeen tapahtuu?

Kenen on vastuu ja kuka toimintaa oikein johtaa, vai johtaako kukaan?

Tässä prosessissa mokattiin pahemman kerran. Jokin unohtui. Mielenkiintoista on, että ratikan yleissuunnitelmassa, joka valtuustolle esiteltiin ja jonka pohjalta päätös tehtiin ja esiteltiin meille kuntalaisille, ratikan linjaus oli tyystin toinen.

Kumpaakaan toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa ei ollut rakennettu vetten päälle. Saaret tulivat mukaan jälkiratikassa. Samoin tulevat lisäkustannukset.

Kaikkia lielahtelaisia alkuperäinen linjaus mielestäni palvelisi paremmin.

Kauhulla ajattelen, miten käy järviluonnon – jos kaikki ei menekään suunnitellusti ja Näsijärvi pilaantuu.

Kuravesi lilluu koskea alas ja pilaa lisää Pyhäjärveä ja koko Kokemäenjoen vesistöä? Suojaverkot eivät ole toimineet kunnolla pienemmissä operaatioissakaan.

Kun uppotukkeja yritettiin koemielessä nostaa, sekaantui vesi niin, että Epilän voimalan imuputki veden alla, sulassa vedessä ”jäätyi”?

Kenen on vastuu ja kuka toimintaa oikein johtaa, vai johtaako kukaan?

Voi lirahtaa kuin pissa housuun ja sitten on kyyti kylmää.

Hajautettu vastuu – se vasta nopeasti haihtuu ja katoaa.

kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (kok.)