Lukijalta | Yhdenvertainen pääsy covid 19-testeihin on turvattava

Elämme keskellä pandemiaa ja tautitapaukset Suomessa lisääntyvät. Kaikki haluavat varmasti päästä taas nauttimaan kulttuurista ja tapaamaan muita vapaammin.

Mahdollistaaksemme tämän, meidän on varmistettava, että Tampereen asukkaat voivat päästä koronatestiin vaikka he eivät puhuisi suomea. Tampere väittää olevansa kansainvälinen kaupunki. Sen korkean asteen koulutus ja innovatiivinen yrittäjyysyhteisö houkuttelevat osaajia eri puolilta maailmaa.

Siksi on ironista, että pääsy koronatesteihin vaatii sujuvaa suomen kielen taitoa. Tampereella on käytössään Omaolo varauspalvelu, mutta jos sivua käyttää muulla kuin suomen kielellä, ei kaupungista voi varata testiaikaa. Soittaessa terveydenhuollon neuvontapalveluun, automaattinen puhelinvastaaja on myös vain suomeksi.

Mikäli Tampere haluaa saada kaikki oireilevat testeihin, ja siten yrittää hillitä pandemiaa, on tähän ongelmaan puututtava mahdollisimman nopeasti.

Jens Christian Trier

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut