Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Kaupunkisuunnittelussa tarvitaan tamperelaisten näkemyksiä – "Mihin pitää Ikurissa suunnata, kun tapaaminen on sovittu Pandapuistoon?"

Mihin pitää Ikurissa suunnata, kun tapaaminen on sovittu Pandapuistoon? Tätä pohdin, kun muutin Ikuriin. Pandapuistonakin tunnettu Niittäjänpuisto kunnostetaan (Tamperelainen 22.2.2021).

Kunnostus on saanut innostuneen vastaanoton paikallisessa Facebook-ryhmässä. Ikurilaiset ovat myös joukolla esittäneet, että puiston vanhoista leikkivälineistä periytyvä lempinimi on otettava huomioon uudessa, sinänsä ansiokkaassa, suunnitelmassa. Tämä pieni ehdotus on hyvä esimerkki siitä, että kaupunkilaisilla on sanottavaa alueensa asioista.

Toivon, että kaupunkilaiset kommentoisivat nykyistä aktiivisemmin kaupungin suunnitelmia. Kaupunkilaisilla voi olla paikallistietoa tai näkemyksiä, joita suunnittelijoilla ei ole. Kaupunki julkaisee nähtävillä olevat suunnitelmat internetsivuillaan ja Freckellin palvelupisteessä. Siellä palautetta voi antaa myös kirjallisesti.

Nähtävillä olevia suunnitelmia voi tarkastella kaupungin sivuilla pdf-tiedostoina. Kaupunkilaisten osallistumista helpottaisi, jos kaupunki julkaisisi pdf-tiedoston lisäksi suunnitelman erillisinä kuvina sivuillaan, sillä etenkin kännykällä suurikokoisia pdf-tiedostoja on vaikea tarkastella.

Lisäksi sivuilla oleva palautekenttä madaltaisi kynnystä suunnitelman kommentoimiseen, koska sähköpostia tai diaarinumeroa ei tarvittaisi palautteen jättämiseen.

Mirja Salmijärvi

Arkkitehti, kuntavaaliehdokas (vihr.)