Lukijalta | Ei heikennyksille ikäihmisten palveluissa

Kaupunginvaltuutettu Henri Backman (vihr.) kirjoittaa (Tamperelainen 20.–21.2.) palveluliikenteestä. Hän toteaa, että Tampereella nostettiin harkinnanvaraisten kuljetuspalveluiden ikäraja 70 ikävuodesta 75 vuoteen. Vasta 75 vuotta täyttäneet siis ovat oikeutettuja tuohon palveluun.

Tämä heikennys tehtiin sosiaali-ja terveyslautakunnassa osana talouden tasapainottamisohjelmaa, jonka myös vihreiden valtuustoryhmä hyväksyi kaupungin talousarviosta päätettäessä. Itse en hyväksynyt heikennystä, vaan esitin sen hylkäämistä jo sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Valitettavasti esitykseni hävisi äänestyksessä.

Viimeisimmässä sote-lautakunnan kokouksessa asia oli jälleen esillä käsitellessämme kotihoidon palveluiden myöntämisen perusteita ikäihmisten palveluissa. Uudistin esitykseni siitä, että kuljetuspalvelu myönnetään jo 70 vuotta täyttäneille. Esitystäni kannatti vain yksi lautakunnan jäsen, Jani Moisio (ps). Samoin kävi esitykselleni siitä, että kotihoidon ateriapalveluun olisivat oikeutettuja myös tilapäisen kotihoidon asiakkaat.

Niin kuin totesin eriävässä mielipiteessäni, ovat molemmat säästötoimena tehdyt heikennykset huonontaneet ikäihmisten arkea vastoin kaupungin strategisia tavoitteita hyvinvoinnin lisäämisestä.

Pidemmällä aikavälillä kumpikaan heikennys ei auta myöskään kaupungin taloutta, vaan todennäköisesti lisää tarvetta muille palveluille.

Olisi todella arvokasta, jos luottamushenkilöiden puheet ja teot olisivat yhtä.

Ulla-Leena Alppi

kaupunginvaltuutettu (vas.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut