Lukijalta | Veneilijöitä ei saa häätää Mustalahdesta

Tampereen kaupungin suunnitelmat Särkänniemen alueen asemakaavan muutoksesta ja mahdollisesta sillasta ovat puhuttaneet veneilypiireissä.

Yhtäältä kannatan Särkänniemen ja sen oheispalveluiden saavutettavuuden parantamista, mutta toisaalta jaan ex-satamapäällikkö Matti Joen, veneilypiirien – ja muiden Mustalahden sataman historiallisuutta arvostavien huolen sen kohtalosta.

Parhaimmillaan Särkänniemeen johtava silta elävöittäisi myös Mustalahden satamaa, mutta se tulee toteuttaa niin, ettei se rajoita tai estä Tarjanteen, muiden risteily- ja reittiliikennealusten tai huviveneiden liikennöintiä satama-alueella. Venepaikkojen vähentäminen tai siirto ja vanhojen alusten siirto järvelle päin tai satama-alueen pohjoisrannalle eivät ole vaihtoehtoja.

Mustalahden satama voidaan palauttaa arvoiseensa loistoon pyhittämällä se veneilijöille ja matkustajaliikenteelle. Mustalahden sataman palveluita, niin veneilijöille kuin Särkänniemessä vieraileville, tulee parantaa ja vierasvenepaikkoja lisätä. Se loisi uutta elinkeinotoimintaa.

Se ei olisi ristiriidassa Särkänniemen intressien kanssa, vaan Särkänniemen alue ja Mustalahden satama olisivat enemmän kuin toistensa summa.

Aku-Paulus Sajakorpi

varavaltuutettu (kok), veneilijä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut