Vieraskynä: Ken on maassa kaunehin? – "Jos Tesoman Tykin kirjat olisivat Tampereella, uskoisitko sinä, että ehtii Ohiosta osallistua?"

Pekka Peltonen

Puolueet tuntuvat tuskailevan ehdokashankinnan kanssa kuntavaalien alla.

Peiliin saa moni katsoa. Turhanaikainen pikkupolitikointi, omassa kuplamuovissa askarointi kyllästyttää äänestäjiä. Samoin on asiantuntijoiden kanssa.

Ja puhetta piisaa, selvää vastausta ei tule.

Demokratiassa 51prosenttia riittää enemmistöksi. 49 prosenttia jää ulkopuolelle. Valtuustossa Tampereella se tarkoittaa, että 34 voi päättää ja loput jäävät ulkokehälle. Tämä näin valituksi tullut enemmistö ei edusta vastaavalla prosentilla tamperelaisia äänioikeutettuja eikä vallankaan asukkaita.

En pidä hyvänä , että puolueet jotka ehdokkaita asettavat, haalivat listoilleen kuka milläkin ansioilla julkisuutta keränneitä ehdokkaita, vähääkään väheksymättä esimerkiksi laulajien, missien tai urheilijoiden yhteiskunnallista osaamista. Molskiltakin on voinut jäädä mukaan rippeitä aatteista, ja työhän se on paras opettaja. Poliittinen broileri on vieläkin turhempi.

En pidä hyvänä, että ehdokkaiksi asettuu henkilöitä, joilla ei ole nykyisen työnsä puolesta todellisuudessa vähäisiäkään mahdollisuuksia kaupunkilaisten asioiden täysipäiväiseen tarkasteluun, selvittelyyn ja päätöksentekoon. Ollaan vain keräämässä ääniä puolueelle. Patrik Laine on raudankova ammattilainen, joka kovalla työllään elättää itsensä. Jos Tesoman Tykin kirjat olisivat Tampereella, uskoisitko sinä, että ehtii Ohiosta osallistua?

Ollaan vain keräämässä ääniä puolueelle.

En pidä hyvänä, että porvarijärjestelmästä on muodostunut herra-rouva-hissi eduskuntaan tai hyvään virkaan. Jos satut sitten eduskunnasta tippumaan, pääset vallankammareihin takaovesta, kun tähdet ovat oikeassa asennossa.

Ehdokkaaksi ryhtyvän kannattaa harkita, antaako oman yksityisyytensä someirvailujen alttarille, jokaiselle mahdollisuuden purkaa pahaa oloaan sinuun. Kun ex- kunnallisvaaliehdokas kaatuu polkupyörällään, ei otsikoissa lue ”pyöräilijä loukkaantui” vaan ”ex kuntavaaliehdokas törttöili itsensä ojaan! Poliisi on vaitonainen syistä.” Tokko edes tietää asiasta..

Jos vakavissaan haluaa ja uskaltaa, toivotan mitä parhainta menestystä ja työntäyteistä valtuustokautta. Edessä on ikävien päätösten tekemistä, virheiden korjaamista – ei vaan kivaa, kaikille kaikkea.

kirjoittaja on Tamperelaisen vieraskynä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut