Kolumni Onko Tampere Göteborgin tiellä? – "On harkittava korttelipoliisin palauttamista esimerkiksi Hervantaan"

Ainoastaan asioista tietämättömät kiistävät ei-työperäisen maahanmuuton ongelmat. Tutkimustietoakin on saatavilla, jos sitä haluaa lukea.

Juuri viime viikolla julkaistiin valtioneuvoston selvitys kouluista ja eriytymisestä.

Enää on kyse siitä, millaisia päätöksiä me teemme sen eteen, että Tampere säästyy siltä ikävältä kehitykseltä, jonka näemme tällä hetkellä lähes kaikissa Euroopan suurkaupungeissa.

Asuin itse Ruotsissa 1980-luvun lopulla. Näin silloin omin silmin, kuinka Göteborgin lähiöt alkoivat muuttua. Eriytyminen alkoi pikkuhiljaa Euroopan ulkopuolelta saapuvan maahanmuuton seurauksena. Nykyisin monet Göteborgin lähiöt muistuttavat Lähi-itää ja segregaatio-ongelmat ovat valtavia. Rikollisuus rehottaa.

Kansanedustajana saan tietoa asioista sekä suoraan kansalaisilta että virallisista raporteista. Tiedän siis, että ilmiössä on mukana myös kotimaisia päihdeongelmia sekä tuloerojen kasvua, mutta se ei tarkoita sitä, että epäonnistuvasta maahanmuuttopolitiikasta johtuvat ongelmat voitaisiin lakaista maton alle.

Meillä kaupungin päättäjillä ja sellaisiksi haluavilla on edessämme suuri haaste: Tampereen katujen ja koulujen turvallisuuden takaaminen.

Tässä asiassa ei voi piiloutua ministerien selän taakse.

Paljon riippuu eduskunnan päätöksistä. Mutta ei tässä asiassa voi piiloutua ministerien ja kansanedustajien selän taakse. Myös Tampereen päättäjät, pormestarit ja valtuutetut, voivat tehdä paljon turvallisuustilanteen parantamiseksi ja eriytymiskehityksen pysäyttämiseksi.

Olen tehnyt valtuustoaloitteet kiintiöpakolaisten vastaanottamisen lopettamisesta, Kaupin vastaanottokeskuksen sulkemisesta ja koulujen levottomuuksien perusteellisesta selvittämisestä.

Odotan, että Tampereen pormestarit ja valtuusto tekevät nopeasti päätöksiä näistä asioista.

Lisäksi ongelmissa oleville perheille on tarjottava tukea ja harkittava korttelipoliisin palauttamista esimerkiksi Hervantaan.

Asuinalueiden haitallinen eriytyminen on pysäytettävä kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla. On täysin poliitikkojen vastuulla kuinka turvallisia kaupunginosamme ja koulumme ovat.

kirjoittaja on tamperelainen kansanedustaja (ps.) ja kaupunginvaltuutettu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut