Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Koulujen sisäilmaongelmat puhuttavat – "Kouluja ei tule asettaa vastakkain, vaan määrärahoja tulee lisätä"

Tampereen kaupunginhallitus käsitteli 15.2 kaupungin palvelurakennuksien sisäilmatilannekatsausta. Tällä hetkellä sisäilmaepäilykohteita kaupungin omistamissa kiinteistöissä on noin 61.

Väistötilojen vuokrakustannukset olivat vuonna 2021 yhtensä 8 miljonaa euroa. Lisäksi tulee vielä ylläpitokustannuksia.

Lähivuosien perusparannuskohteita ovat muun muassa Lamminpään, Kissanmaan, Ahvenisjärven, Tammelan ja Härmälän koulut, Ikurin ja Kalkun päiväkoti ja koulu sekä Lyseon lukio.

Kämmenniemen koulussa mielipide-erot ja kokemukset koulun sisäilmaongelmista ja tilojen riittävyydestä vanhempien, oppilaiden ja vanhempainyhdistyksen sekä kaupungin viranomaisten välillä huolestuttavat. Tilanne on kestämätön johtuen ristiriitaisuuksista.

Jo vuodesta 2016 lähtien huoltajat ovat ottaneet esille koulun tilaongelmat, sisäilman laadun ja oireilun. Osa henkilökunnasta on kertonut vaihtaneensa koulua sisäilmaongelmien takia. Tänä lukuvuonna oireilmoituksia on tullut 55.

Koulutilojen riittävyydestä on myös erimielisyyttä; tiloja on jaettu ja ”ei-opetustiloja” on jouduttu ottamaan opetuskäyttöön. Koulua käydään kolmessa eri rakennuksessa, joissa kaikissa on ollut ongelmia.

Tampereen kaupunki suunnittelee koulun perusparannuksen alkavan vasta vuosille 2028–29. Koululla jo tehdyt korjaukset eivät ole riittäneet.

Kämmenniemen koulun perusparannusta on ehdottomasti aikaistettava. Kouluja ei tule asettaa vastakkain, vaan määrärahoja tulee lisätä, jotta korjausta odottavat koulut pääsevät nopeammin peruskorjattaviksi.

Aila Dündar-Järvinen

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja (sd.)