Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Parkkipaikat tarpeellisia, silta turha Särkänniemessä – "Miksi pitää päästä oikaisemaan pieni pätkä, jos kerran rantaan mennään kävelemään?"

Yhdyskuntalautakunta päätti kokouksessaan tiistaina toistamiseen jättää pöydälle Särkänniemen huvipuistoaluetta ja Mustalahden satamaa koskevan asemakaavaehdotuksen.

Suunnitelma on mielestäni monin osin huono ja se pitäisi palauttaa uudelleen valmisteluun. Suunnitelma poistaa Särkänniemestä kaikki pysäköintipaikat ja jatkossa asiakaspysäköinti tullaan ohjaamaan keskustan pysäköintilaitoksiin.

Perustelutekstin mukaan hyödynnetään myös Amurin kadunvarsipysäköintiä? Tätä ei kyllä Amuriin tehdyt suunnitelmat tue mitenkään.

Ehdotuksessa esitetään alueen yläparkkialueelle rakennettavaksi asuntoja noin 760:lle asukkaalle. Tämä tulee varmasti heti toteutumaan, jos kaava tulee hyväksytyksi.

Samalla kuitenkin pienennetään Särkänniemen mahdollisuuksia laajentaa pysyvästi.

Särkänniemi on hyvä brändi. Monessa mielessä Tampereelle todella tärkeä ja se taistelee kävijöistä suomessa muiden huvipuistojen kanssa. Tämä suunniteltu ratkaisu ei varmasti helpota yhtiön tilannetta.

Miksi pitää päästä oikaisemaan pieni pätkä, jos kerran rantaan mennään kävelemään?

Toinen merkittävä turhake ehdotuksessa on Kortelahden ylittävä kävelysilta. Sillan rakentaminen pakottaa suuriin muutoksiin laiturialueella ja koko satamassa. Lisäksi se maksaa miljoonia.

Sillan yhtenä perusteena on kävelyreitti Näsijärven rannassa. Miksi pitää päästä oikaisemaan pieni pätkä, jos kerran rantaan mennään kävelemään?

Ilpo Sirniö

kaupunginvaltuutettu (sd.), yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtaja