Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Trilogia täyteen kasviskaksikolla – "Äänestykset todistavat, että Tampere on monipuolinen ravintolakaupunki – ilman Michelin-tähtiäkin"

Tamperelaisen uusi ravintolaäänestys, jossa haussa oli Paras Tamperelainen Kasvisruoka, ratkesi tässä lehdessä. Tai ratkesi ja ratkesi, sillä lopputuloksena oli tasapeli, kun Gopal sekä Papu ja pata saivat täsmälleen saman määrän ääniä yhteensä lähes 1600 äänestäjästä huolimatta.

Voittajapari on äänestykseen monella tapaa sopiva – lähtökohdiltaan hyvin erilainen.

Liki neljännesvuosisata sitten perustettu Gopal on tamperelaisten kasvisravintoloiden edelläkävijä ja klassikkopaikka. Gopalin yrittäjänä alusta asti toiminut Merja Nykänen perusti ravintolansa kaupunkiin, jossa tarjontaa ei ollut ja kysyntäkin oli alkuun kysymysmerkki. Gopalin vuosina kasvisruuasta on tullut Tampereellakin terveys- ja ympäristötietoinen sekä myös ideologinen valinta. Tähän kehitykseen myös Gopal on antanut kaupungissa panoksensa.

Vajaat kolme vuotta sitten perustettu Papu ja pata on taas nopeasti ja isommatta metelittä uskollisen asiakaskunnan kerännyt tulokas. Ravintola ei myöskään julista tarjoavansa vegaaniruokaa. Perusidea on yllättää asiakas vegaani-karjalanpaistilla, -intialaisella tai jollain muulla vegaaniversioksi tuunatulla tutulla ruualla. Monelle asia ei välttämättä edes selviä syömien jälkeenkään. Ravintoloitsija Sari Levänahon käännytystyö on siis korkeintaan viekkaan vaivihkaista.

Monille ruokavalion keventämistä tarkoittavan tammikuun kasvisruoka- ja salaattiäänestykset täydensivät Tamperelaisen suositun ravintolaäänestystrilogian. Toukokuussa äänestetään taas parhaasta ravintolasta, lounasravintolasta, kahvilasta, olutravintolasta ja bilepaikasta, kuten on tehty vuodesta 2013 saakka. Marraskuussa ovat vuorossa neljännen kerran parhaat grillit, kebabit, pizzat ja siipipaikat.

Äänestykset todistavat, että Tampere on monipuolinen ravintolakaupunki – ilman Michelin-tähtiäkin. Ja äänestysten äänimäärät sen, että asiakkaillekin löytyy suosikkinsa.