Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lumikola tuli ja meni – "Niinpä tein investoinnin ja ostin harja-varsi yhdistelmän (5 euroa) ulko-ovelle"

Muutimme maalta Tampereen hyvämaineeseen Kalevan kaupunginosaan hiukan pidemmäksi aikaa.

Talvi ja siihen kuuluva lumi aiheuttaa vaivaa ja ongelmia niin taloyhtiön asukkaille kuin kiinteistön hoitajillekin.

Olisin odottanut hiukan parempaa otetta lumitöissä. Esimerkiksi Sarvijaakonkadun kerrostalojen portaiden edustat kaipaisivat puhdistusta mieluummin jo aamusella.

Esitin kiinteistönhoitajilla, että voisiko hän viedä sanaa eteenpäin toiveestani, että kaikille ulko oville toimitettaisiin katuharja. Tällä asukkaat voisivat itsekin hiukan ongelmaa torjua.

No ei ole tullut. Niinpä tein investoinnin ja ostin harja-varsi yhdistelmän (5 euroa) ulko-ovelle. Se on kaikkien vapaassa käytössä. Säilytys sisä eteisessä, jotta säilyy omassa käytössä.

Entäs ne autopaikat...? Vielä ei ole niiden vuoro.

Tätä asiaa ajattelin viedä taloyhtiömme asukkaiden hyväksi hankkimalla lumilapion. Huomasin kuitenkin ilmoituksen, jossa Pispalan herrasmies oli kirjoittanut, että heiltä saa noutaa vielä käyttökelpoisen lumikolan pois paremman tieltä.

Ajattelin, että ei minun kannata satsata omaa rahaa tähän lainkaan ja niinpä noudin lumityökalun. Puhdistin pari autopaikkaa ja sisäänkäynnin edustan heti ja vielä kahtena seuraavana aamunakin. Lumikolan jätin tietysti ulos, jotta muutkin voivat sitä halutessaan hyödyntää.

Sattui sitten niin että jo kolmantena päivänä ”tapahtui ylösnousu”. Kaveri nosti sen olkapäälle.

Tavanomaisen kokoinen tummiin pukeutunut mieshenkilö ajatteli ilmeisesti, että tarpeemme on ohi ja vei kolan uuteen paikkaan. Hassua että kaveri innostuu kolasta niin paljon että omii sen pelkästään itselle.

Uskon että lähipäivinä kola palautuu jälleen omalle paikalleen yhteiseen käyttöön. Ja saa sitä käyttää naapuritalon asukkaatkin.

Maalainen