Lukijalta | Jarmo Wasaman kuolemasta 55 vuotta – "Tumma Volvo Amazon, HDZ-92, kulkee Sammonkatua keskustaan päin..."

On kirpeä pakkasaamu, keskiviikko, 2. helmikuuta vuonna 1966.

Tumma Volvo Amazon, HDZ-92, kulkee Sammonkatua keskustaan päin kuljettajana Jarmo Wasama ja vieressä isänsä Matti. Hakametsän kohdalla kello 07.55 auto törmää pakkas- ja pakokaasuhöyryjen keskelle sammuneen traktorin perään.

Jarmo Wasamaa ei enää ole.

Nuoren ihmisen äkillinen poismeno tuntuu tyrmistyttävältä ja tarkoituksettomalta. Jampe oli kuollessaan vain 22-vuotias, vaikka oli ehtinyt saavuttaa urallaan jo huomattavat meriitit.

Hänet valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi vuonna 1965 ja viitenä vuotena peräkkäin Suomen All Stars-kentälliseen (1962–66).

Kotikisoissa Tampereella vuonna 1965 Jampe voitti puolustajan paikalta pistepörssin. Hän teki 7 ottelussa 3 maalia ja antoi yhden maalisyötön.

Jampe oli suuri esikuva monelle pienelle pojalle, jotka silloin olivat vasta taipaleensa alussa, myös minulle. Vein vuosipäivänä taas kynttilät Jampen haudalle Kalevankankaan lumimassoista huolimatta. Näin olen tehnyt vuosikymmenien ajan, sillä tämä tragedia ei unohdu koskaan.

Tapani Telenius

Tampere

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut